Heroes for Charity B.V.
Heroes for Charity B.V.
Prins Hendrikstraat 32
3361 XP Sliedrecht
+31 (0)85 - 060 24 21 - info@heroesforcharity.nl

 

Geld inzamelen met het wandelen van de Inca Trail naar Machu Picchu

Je gaat de de Inca Trail wandelen voor een goed doel en wilt natuurlijk zoveel mogelijk geld inzamelen. Bij Heroes for Charity helpen we je graag op weg op jouw actie zo succesvol mogelijk te laten zijn. En je kunt natuurlijk altijd bij de challengeleider terecht voor meer inspiratie en tips. 

De eerste tips:

  1. Maak je Heroes-pagina zo persoonlijk mogelijk: beschrijf waarom je de Inca Trail gaat wandelen en waarom het goede doel dat jij gekozen hebt voor jou belangrijk is. Hoe persoonlijker, hoe beter. Voeg een foto toe, zodat het voor donateurs direct duidelijk is dat ze op de juiste actiepagina terecht zijn gekomen. Nog een tip: vul het streefbedrag in, dit gaat je helpen om ergens naartoe te werken. 

  2. Durf te vragen: bedenk je vooral dat je niet om donaties voor jezelf vraagt, maar voor het goede doel. Dat maakt de drempel om te vragen lager. Mensen vinden het alleen maar mooi als ze zien dat jij je inzet voor een goed doel. 

  3. Deel je actie met iedereen: vertel aan iedereen wat je gaat doen en waarom. Via WhatsApp en social media werkt heel goed, want soms komen donaties uit onverwachte hoek. Maak gebruik van de kant-en-klare berichten en afbeeldingen uit online toolkit hieronder en gebruik de promotiematerialen. 

  4. Ga nog een stapje verder: weet iedereen in je omgeving van jouw actie af, ga dan nog een stapje verder. Benader de lokale pers, zodat zij jouw actie kunnen promoten. Bekijk het voorbeeldpersbericht hieronder. 

  5. Wees creatief: er zijn heel veel manieren te verzinnen waardoor je nog meer geld kunt inzamelen voor jouw goede doel. Je vindt veel leuke ideeën in de fondsenwervingsgids hieronder. 

  6. Herhaal je oproep: niet iedereen zal direct de eerste keer doneren als ze jouw oproep voorbij zien komen. Het komt op dat moment niet uit en daarna vergeten ze het weer. Herhalen van je oproep werkt daarom heel goed. 

  7. Bedank je donateurs: dit zullen ze heel erg waarderen en als je het publiekelijk doet, bijvoorbeeld in een groepsapp of op social media, dan kan dat misschien anderen ook aanzetten tot een donatie. Goed voorbeeld doet immers goed volgen.  
Machu Picchu Trek for Charity - Fondsenwervingsgids

Fondsenwervingsgids

In de fondsenwervingsgids vind je heel veel ideeën en inspiratie om geld in te zamelen voor jouw goede doel. 

Bekijk de gids

Online toolkit

Wil jij jouw actie online onder de aandacht brengen? Maak gebruik van de onderdelen uit de online toolkit. Kant-en-klare berichten en afbeeldingen die je zo kunt delen met vrienden, familie en collega's.

 
Machu Picchu Trek for Charity - Download logo Heroes for Charity

Logo Heroes for Charity

Download hier het logo van Heroes for Charity.

 
Machu Picchu Trek for Charity - Download afbeeldingen social media Machu Picchu Trek

Afbeeldingen social media

Download hier afbeeldingen die je kunt gebruiken op social media.

 
Machu Picchu Trek for Charity - Download teksten social media Machu Picchu

Teksten social media

Download hier teksten die je kunt gebruiken op social media en WhatsApp.

 
Machu Picchu Trek for Charity - Download uitleg QR-code

Uitleg QR-code

Download hier een uitleg om een QR-code aan te maken van je Heroes-pagina.

Machu Picchu Trek for Charity - Promotiematerialen

Promotiematerialen

Het volgende promotiemateriaal kan je helpen om je actie onder de aandacht te brengen: 

Poster Machu Picchu Trek for Charity

Deel je actie met de (lokale) media

Wie weet is de (lokale) media ook wel geïnteresseerd in jouw verhaal en kun je daarmee je bereik nog verder vergroten. Gebruik dit voorbeeldpersbericht en zorg ervoor dat nog meer mensen te weten komen over jouw uitdaging voor het goede doel. 

Download voorbeeldpersbericht

Afbeelding bij persbericht

 

Machu Picchu Trek for Charity - Persbericht
footerStroke