Heroes for Charity B.V.
Heroes for Charity B.V.
Prins Hendrikstraat 32
3361 XP Sliedrecht
+31 (0)85 - 060 24 21 - info@heroesforcharity.nl

 

Machu Picchu bezoeken: 10 bezienswaardigheden die je wil zien

In de oude Inca-stad Machu Picchu is heel veel te zien: veel oude reünies, mooie architectuur en op de achtergrond natuurlijk de prachtige bergtoppen van de Andes. Omdat de stad verlaten was, zijn er over de betekenis van de verschillende bezienswaardigheden vaak verschillende theorieën, maar dat maakt deze magische plek misschien alleen nog maar meer de moeite waard om te bezoeken. Hieronder vind je 10 van de bezienswaardigheden die je zeker gezien wil hebben.

1. The Sun Gate (Inti Punku)

Inti Punku betekent Zonnepoort, vandaar dat deze poort ook wel ‘The Sun Gate’ wordt genoemd. Het is het einde van de Inca Trail (die je kunt bewandelen) en ligt hoger dan de stad Machu Picchu, waardoor je een prachtig uitzicht hebt over de stad en de omliggende bergen. De zonsopgang vanaf de Sun Gate is met recht spectaculair te noemen. Ze denken dat het ooit de hoofdingang was van Machu Picchu en dat de trappen een controlepoort vormden voor degenen die de stad wilden binnenkomen of weer verlieten. Het is daarmee een van de belangrijkste archeologische bouwwerken rondom Machu Picchu.

2. Watchman’s Hut en Funerary Rock

Zodra je de stad binnengaat, zie je de Watchman’s Hut. Hij ligt bovenop een steile helling van de vele terrassen die Machu Picchu kent. De plek is zeker de moeite waard om naartoe te lopen, want vanaf de Watchman’s Hut heb je een fantastisch uitzicht over de hele stad. Voor de oude Inca’s was dit dan ook het perfecte uitkijkpunt. Naast de Watchman’s Hut ligt de Funerary Rock. Het is niet helemaal duidelijk waar deze vreemd uitgehouden rots voor diende, maar sommige onderzoekers denken dat hij werd gebruikt om dieren te offeren.

3. Huayna Picchu

De Huayna Picchu, je kunt hem niet missen. Het is de torenhoge berg die direct achter Machu Picchu ligt. Het is ook mogelijk om deze berg te beklimmen. Hiervoor moet je vooraf een vergunning kopen. Als je de Huaya Picchu beklimt, heb je wel een prachtig uitzicht op Machu Picchu.

4. Intihuatana

De Intihuatana is een van de meest herkenbare locaties in Machu Picchu. Er zijn verschillende theorieën over dit gesteente. Zo zou de vorm van de steen lijken op de Huaya Picchu, de berg die erachter ligt. Hierdoor wordt er gedacht dat de steen gebruikt werd voor bergaanbidding. Daarnaast waren de Inca’s heel erg met de zon bezig en denken ze dat deze steen gebruikt werd als zonnewijzer, om de zonnewendes te voorspellen.

5. Temple of the Sun

Deze Tempel van de Zon is een prachtig bouwwerk, een soort halfronde toren met ramen. Door zijn ronde vormen verschilt dit bouwwerk met de andere bouwwerken in Machu Picchu. Onderzoekers denken dat deze tempel gebruikt werd als zonne-observatorium.

6. Palace of the Princess en Royal Tomb

Dit paleis, waar mogelijk een Inca-prinses woonde, ligt naast de tempel van de zon. Het gebouw heeft een heel fijne afwerking, anders dan sommige andere gebouwen in Machu Picchu. In het gesteente onderin het gebouw is een ruimte uitgehakt. Hiervan wordt gedacht dat het een graftombe zou zijn geweest, vandaar de naam Royal Tomb. Er zijn alleen nooit lichamen gevonden, dus net als heel veel dingen in Machu Picchu is het niet zeker of dit bouwwerk hier echt voor diende.

7. Sacred Plaza

Op de ‘Sacred Plaza’, oftewel het heilige plein, staan drie gebouwen. Opvallend is dat deze drie gebouwen uit grotere blokken steen bestaan dan de andere gebouwen. Het eerste gebouw is de Temple of the Three Windows. Zoals de naam het al zegt, heeft het bouwwerk drie ramen en het bijzondere is dat deze drie ramen de drie tegenover elkaar liggende bergen perfect omlijsten. Het tweede gebouw is de Principal Temple. De tempel is waarschijnlijk nooit afgemaakt, omdat de muren al in de Inca-tijd begonnen te verschuiven. Het derde bouwwerk, het House of the High Priest, is de enige fundering op het plein met vier muren. Het is niet duidelijk of hier ook echt een hoge priester woonde.

8. House of the Ornaments (Sacristy)

Dit gebouw wordt door velen beschouwd als het mooiste gebouw. De ruimte werd, zoals de naam al aangeeft, gebruikt om ornamenten in op te slaan. Ze werden opgeslagen in de vele nissen in de kamer.

9. Sacred Rock

De Sacred Rock is moeilijk te missen. Het is een grote steen in de vorm van de berg die erachter staat. Je vindt hem aan het eind van de Sacred Plaza en aan de voet van de Huayna Picchu. Er wordt gedacht dat dit soort grote stenen als heilig gezien werden en op een centrale plaats gezet moesten worden op een plek waar gebouwd zou gaan worden.

10. Temple of the Condor

De Temple of the Condor is een gebouw dat lijkt op een vogel met gespreide vleugels. Het gebouw heeft drie nissen, elk groot genoeg voor een mummie. In een van de nissen is ook een mummie gevonden. Onderzoekers denken dat dit bouwwerk gebruikt werd als gevangenis.

Wil jij deze bezienswaardigheden ook in het echt bewonderen? Ga mee met de Machu Picchu Trek for Charity!

Machu Picchu Trek for Charity

 

Misschien vind je dit ook interessant

  • 10 bezienswaardigheden die je wil zien in Machu Picchu - Bezienswaardigheden die je wil zien in Machu Picchu
  • 10 bezienswaardigheden die je wil zien in Machu Picchu - Bezienswaardigheden die je wil zien in Machu Picchu
  • 10 bezienswaardigheden die je wil zien in Machu Picchu - Bezienswaardigheden die je wil zien in Machu Picchu
footerStroke