Heroes for Charity B.V.
Heroes for Charity B.V.
Prins Hendrikstraat 32
3361 XP Sliedrecht
+31 (0)85 - 060 24 21 - info@heroesforcharity.nl

 

Visum aanvragen voor Tanzania

Of je nu de Kilimanjaro gaat beklimmen, lekker op safari gaat of gaat genieten op Zanzibar; als je naar Tanzania op vakantie gaat, heb je als Nederlander een visum nodig. Je kunt deze op twee verschillende manieren aanvragen: hier in Nederland of in Tanzania. Lees deze tips door om te bepalen voor welke manier jij gaat en om het aanvragen zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Visum Tanzania aanvragen in Tanzania

Als je met het vliegtuig naar Tanzania vliegt, kun je een visum aanvragen op het vliegveld. Je sluit dan aan in de eerste rij, waarbij je het visum aanvraagt: je vult papierwerk in en beantwoordt ter plekke een aantal vragen. Daarna ga je naar de volgende rij waar je kunt betalen en vervolgens kom je in de derde rij terecht waar je je visum daadwerkelijk krijgt. Hoe lang je over het doorlopen van deze rijen doet, hangt volledig af van de drukte op het vliegveld. Zeker in het hoogseizoen kan dit best lang duren. De kosten van het visum zijn US$ 50. Zorg ervoor dat je dit in cash bij je hebt, want andere betaalmethoden worden niet geaccepteerd. Zorg er voor het invullen van het papierwerk voor dat je de gegevens van je touroperator en je eerste accommodatie bij de hand hebt.

Visum Tanzania online aanvragen in Nederland

Je kunt je visumaanvraag ook al in Nederland opstarten. Dit doe je online, waarna je vervolgens afwacht of je visumaanvraag wordt goedgekeurd. Let op: de beoordeling van je visum duurt ongeveer 10 werkdagen, dus wacht niet te lang met aanvragen. Haal je dit niet? Dan zul je het visum in Tanzania moeten aanvragen. De kosten van het online aanvragen van het visum zijn ook US$ 50,-, welke je bij je aanvraag direct betaalt met Mastercard of Visa.

Je moet aardig wat gegevens invullen en documenten aanleveren om de aanvraag in te kunnen dienen, maar met de uitleg hieronder is het goed te doen.

Instructies online aanvragen visum Tanzania

 • Je kunt het visum aanvragen via de officiële link van de Tanzaniaanse overheid: https://eservices.immigration.go.tz/visa/
 • Zorg dat je de gegevens van de touroperator/host ter plaatse (indien van toepassing) en van je eerste accommodatie bij de hand hebt.
 • Zorg dat je op je computer de volgende documenten klaar hebt staan:
  • Kopie paspoort (jpeg/png, maximaal 300KB)
  • Kopie pasfoto (jpeg/png, maximaal 300KB)
  • E-ticket (PDF, maximaal 1MB)
 • Kies op bovengenoemde website voor ‘Apply for a new visa’
 • Je vult de gevraagde gegevens in. De ‘Security Question’ wordt gebruikt om in te kunnen loggen als je je visumaanvraag af wil maken (als je tussendoor gestopt bent, via de ‘Save and exit’-button) of om de status van je aanvraag in te kunnen zien. Kies hier dus een vraag en antwoord wat je goed kunt onthouden.
 • Als je alle velden hebt ingevuld en op ‘Start New Application’ hebt gedrukt, krijg je je Application ID te zien. Het is belangrijk om deze ergens te noteren, want ook deze heb je nodig om je visumaanvraag af te maken of je status in te zien.
 • Vervolgens vul je steeds alle velden op de verschillende tabbladen in. Velden die misschien onduidelijk kunnen zijn:
  • Middle naam: hiermee wordt je tweede, derde of vierde naam bedoeld, het is geen tussenvoegsel. Het tussenvoegsel hoort bij de ‘Surname’
  • Nationality: zoek hier niet naar Netherlands, maar zoek naar Dutch
  • Nearby embassy to handle your application: de Tanzaniaanse ambassade in Nederland bevindt zich in Den Haag, hier vul je dus ‘The Hague’ in
  • Type of Visa Requested: hier vul je ‘Ordinary Visa’ in
  • Purpose of your visit: hier kies je voor ‘Leisure & Holiday’ als je toerist bent
  • Port of entry/port of departure: hier vul je in waar je het land binnenkomt en weer uitgaat. Mocht dit (een van) beide keren vliegend vanaf Zanzibar zijn, dan kies je voor de entry of departure ‘Abeid Amani Karume Inter.Aiport’
  • Host: het gaat hier om de gegevens van de local host. Als je rechtstreeks een reis geboekt hebt bij een touroperator in Tanzania, kies je voor 'Company/Organization' en vul je de gegevens in van deze touroperator. Als je een reis gaat maken zonder touroperator, kies je voor 'Self'. Ga je op reis met een touroperator vanuit Nederland, kun je deze gegevens opvragen bij deze touroperator. 
  • Relationship: hier vul je ‘Tour operator’ in, als je uitgaat van een reis die je hebt geboekt via een touroperator.
  • Accommodation: onder het kopje ‘Accommodation’ kies je voor ‘Hotel’ bij de vraag ‘Where are you going to stay?’. Bij ‘Physical Address’ vul je het adres van je eerste accommodatie in. In het geval van de Kilimanjaro Climb for Charity kan Heroes for Charity je dit adres geven.
  • Are you traveling as part of a group or organization?: als je met een groepsreis, zoals de Kilimanjaro Climb for Charity, meegaat, kun je hier ‘Yes’ kiezen en bij ‘Group or Organization Name’ invullen: Heroes for Charity. Als je met een groep gaat reizen die je pas in Tanzania ontmoet en die je nog niet kent, kun je hier ‘No’ invullen.
 • Bij de tab ‘Documents’ voeg je de verschillende documenten toe.
 • Na het akkoord gaan met de voorwaarden, is het tijd om te betalen. Je kunt alleen betalen met Mastercard en Visa.

Als je je visumaanvraag hebt afgerond, zul je moeten afwachten. Je krijgt een mail als de aanvraag beoordeeld is, maar je kunt ook altijd de status in de gaten houden via de website. Zodra je visumaanvraag geaccepteerd is, print je alle documenten uit en neem je deze mee naar Tanzania om te laten zien op het vliegveld. Je kiest dan de rij van ‘Visa Holders’ en krijgt nog een stempel in je paspoort, waarna je door kunt lopen.

Let op: geldigheid paspoort

Op welke manier je het visum ook aanvraagt, je paspoort moet altijd nog zes maanden geldig zijn na aankomst in Tanzania. En het moet nog een lege pagina hebben. Mocht je je visum in Nederland willen aanvragen, zorg er dan voor dat je dit doet met het paspoort wat je ook meeneemt naar Tanzania.

Tanzania visum: tips voor het aanvragen op een rijtje


Voor visumaanvragen in Tanzania:

 • Zorg dat je US$ 50,- in cash bij je hebt
 • Zorg er voor het invullen van het papierwerk voor dat je de gegevens van je touroperator en je eerste accommodatie bij de hand hebt.

Voor visumaanvragen in Nederland:

 • Gebruik alleen de officiële link van de Tanzaniaanse overheid voor je visumaanvraag: https://eservices.immigration.go.tz/visa/
 • Zorg dat je vooraf je kopie paspoort, kopie pasfoto en e-ticket op je computer hebt klaarstaan
 • Noteer je Application ID ergens zodra deze in beeld komt
 • Zorg dat je kunt betalen met Mastercard of Visa
 • Neem je goedgekeurde aanvraag op papier mee naar Tanzania 

Visum aanvragen Zanzibar

Ook als je alleen naar Zanzibar gaat en niet op het vasteland van Tanzania komt, heb je een visum voor Tanzania nodig. Je vraagt deze op dezelfde manier als hierboven beschreven aan.

Kosten visum Tanzania

Welke manier je ook kiest om je visum aan te vragen, in Tanzania of in Nederland, de kosten voor het vragen van het visum zijn US$ 50,- per persoon.

Wil je met Heroes for Charity mee naar Tanzania?

Bekijk de Kilimanjaro Climb for Charity

 

Misschien vind je dit ook interessant

footerStroke