Heroes for Charity B.V.
Heroes for Charity B.V.
Prins Hendrikstraat 32
3361 XP Sliedrecht
+31 (0)85 - 060 24 21 - info@heroesforcharity.nl

 

Programma Machu Picchu Trek for Charity

Programma van dag tot dag - Machu Picchu en de Inca Trail

Machu Picchu

Machu Picchu is een ruïnestad van de Inca’s in Peru. De stad is in de 16e eeuw verlaten en in 1866 herontdekt. Het ligt 2.430 meter boven de zeespiegel in een buitengewoon mooie omgeving van het Andesgebergte. Veel ruïnes zijn goed bewaard gebleven en je kunt er nog veel van de Incabeschaving terugvinden. In 1983 werd de stad opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Daarnaast is het een van de zeven wereldwonderen. Dat zegt toch genoeg: dit wil je een keer gezien hebben! 

Waarom de Inca Trail?

De Inca Trail is een van de vele trails rondom Machu Picchu. Het is echter de enige route waarbij je wandelend Machu Picchu binnen kunt komen via Inti Punku, de Zonnepoort. Bij de andere routes ga je het laatste stuk met de trein naar Machu Picchu. Daarnaast is de Inca Trail de ultieme route om de oude Inca-cultuur te herbeleven.

Programma van dag tot dag
Machu Picchu Trek for Charity - Inca Trail

Dag 1 – Aankomst in Peru

Yes, het avontuur gaat beginnen. Je vliegt naar Peru, waar een chauffeur de groep opwacht om je naar je hotel in Cusco te brengen. Houd er rekening mee dat je vlucht waarschijnlijk al de dag ervoor vertrekt. 

Dag 2 – Acclimatiseren en briefing

Omdat Cusco vrij hoog ligt, wil je je lichaam goed laten acclimatiseren om hoogteziekte te voorkomen. Vandaag kun je daarom grotendeels vrij besteden, in je eigen tempo. Je kunt de stad gaan verkennen, een markt bezoeken, een wandeling maken of het Inca-monument bezoeken. ’s Avonds krijg je een briefing en maak je je klaar voor de eerste dag van de tocht.

Inbegrepen maaltijden deze dag: Ontbijt

  • Programma van dag tot dag - Dag 2
  • Programma van dag tot dag - Dag 2

Dag 3 – Extra vrije dag in Cusco

Je hebt nog een extra dag om te acclimatiseren in Cusco. Er valt gelukkig genoeg te zien.

Inbegrepen maaltijden deze dag: Ontbijt

Dag 4 – Start van de trektocht

Vandaag gaat het echt beginnen! Je wordt heel vroeg opgehaald bij het hotel met een busje en rijdt in ongeveer drie uur naar Piskacucho, op Km. 82 van de Cusco – Machu Picchu spoorlijn. Dit is de start van de Inca Trail en vanaf hier zal de uitdaging beginnen. Je begint de tocht door de hangbrug over de Urubamab-rivier over te steken. Daarna wandel je verder en geniet je van de panoramische uitzichten en de prachtige natuur. Ook de eerste ruïnes worden gespot. Onderweg wordt er gezorgd voor lunch en na zo'n 5 tot 6 uur wandelen kom je aan in Huayllabamba (3.000 meter), waar je na het avondeten snel je tent induikt om weer fit te zijn voor de volgende dag.

Inbegrepen maaltijden deze dag: Ontbijt, lunch en diner

  • Programma van dag tot dag - Dag 4
  • Programma van dag tot dag - Dag 4

Dag 5 – Van Huayllabamba naar Paqaymayu

Na een stevig ontbijt begin je aan de meest uitdagende dag van de tocht. Je klimt naar het hoogste punt van de Inca Trail (4.200 meter), ook wel de Dead Woman's Pass genoemd. Langs dit pad verandert de omgeving in een bergachtig terrein waar je lokale alpaca's en lama's kunt zien grazen. Na het oversteken van deze hoge Warmiwañusca-bergpas en een pauze om hiervan bij te komen, wordt de reis vervolgd via een kronkelend pad bergafwaarts richting het volgende kamp. Je gaat langs een gebied dat bekendstaat als het nevelwoud, een leefgebied voor allerlei prachtige vogels. Na zo'n 6 tot 7 uur wandelen kom je aan in de Pagaymayu-vallei (3.500 meter), waar het tweede kamp staat. Hier kun je genieten van een heerlijke maaltijd en uitrusten van de vermoeiende dag.

Inbegrepen maaltijden deze dag: Ontbijt, lunch en diner

  • Programma van dag tot dag - Dag 5
  • Programma van dag tot dag - Dag 5

Dag 6 – Van Paqaymayu naar Wiñayhuayna

Na het ontbijt vervolg je de weg van de Inca Trail. De talrijke archeologische vindplaatsen, het groene nevelwoud en de flora en fauna van het Andes-gebergte maken de tocht adembenemend. Je wandelt naar de tweede bergpas (3.955 meter) en bezoekt het archeologische complex Runkurakay. Vervolgens ga je het nevelwoud in naar het archeologische complex Sayacmarca. Via een derde bergpas (3.700 meter) daal je af naar Phuyupatamarca, ook wel bekend als "The Town in the Clouds". Nadat je dit verbazingwekkende Inca-overblijfsel hebt verkend, ga je via een lange stenen trap naar Wiñayhuayna (2.700 meter). Bij aankomst bezoek je de gelijknamige archeologische vindplaats. Na het avondeten ga je vroeg naar bed, want je wilt goed uitgerust zijn voor de laatste wandeldag naar Machu Picchu.

Inbegrepen maaltijden deze dag: Ontbijt, lunch en diner

  • Programma van dag tot dag - Dag 6
  • Programma van dag tot dag - Dag 6

Dag 7 – Van Wiñayhuayna naar Machu Picchu

Vandaag is het zo ver: na een heel vroeg ontbijt wandel je het laatste deel van de Inca Trail naar Machu Picchu. Het idee is om rond 6 uur bij Inti Punku, de 'Sun Gate', aan te komen, zodat je kunt genieten van de prachtige zonsopkomst en het uitzicht over de oude Inca-stad Machu Picchu. Vanaf dit punt ga je bergafwaarts richting de stad en na zo'n 40 minuten wandelen ga je de citadel binnen. Nadat je geregistreerd bent, krijg je een rondleiding langs de belangrijkste bezienswaardigheden en heb je nog wat vrije tijd om de site zelf te verkennen. Je kunt ervoor kiezen om (tegen meerkosten) Huayna Picchu, de berg die je ziet achter Machu Picchu, te beklimmen. Na de lange wandeltocht is het nu tijd om te genieten van het eindpunt, van al het moois dat er te zien is. Daarna word je opgehaald met een bus om naar Aguas Calientes te gaan, waar je aan boord gaat van de trein naar Cusco. In Cusco is het tijd om met elkaar te vieren dat je de challenge gehaald hebt!  

Inbegrepen maaltijden deze dag: Ontbijt en lunch

  • Programma van dag tot dag - Dag 7
  • Programma van dag tot dag - Dag 7

Dag 8 – Cusco

Om bij te komen van het avontuur heb je een vrije dag. Je kunt souvenirs gaan shoppen in Cusco, lekker uitrusten bij het hotel of misschien wil je nog wat meer van Peru zien.

Inbegrepen maaltijden deze dag: Ontbijt

Dag 9 – Terug naar Nederland

De spullen worden gepakt en je wordt opgehaald en naar het vliegveld gebracht. Houd er rekening mee dat je, afhankelijk van de vluchttijd, mogelijk pas de volgende dag aankomt in Nederland.

Inbegrepen maaltijden deze dag: Ontbijt

 

* Het programma van dag tot dag kan afwijken als de gidsen daartoe besluiten. Bijvoorbeeld omdat dit beter is voor de groep vanwege het weer of de snelheid van de groep.

Meer weten
over deze challenge

 
Programma van dag tot dag - De challenge

De challenge

Wat kun je verwachten

 
Programma van dag tot dag - Praktische informatie

Praktische informatie

Over de challenge, veiligheid en Peru

 
Programma van dag tot dag - Voorbereiding

Voorbereiding

Op het wandelen van de Inca Trail

 
Programma van dag tot dag - Aanmelden

Interesse?

Bekijk de aanmeldopties, data en prijzen

footerStroke