Heroes for Charity B.V.
Heroes for Charity B.V.
Prins Hendrikstraat 32
3361 XP Sliedrecht
+31 (0)85 - 060 24 21 - info@heroesforcharity.nl

 

Welke kleding draag je tijdens het fietsen van Saigon to Angkor Wat?

Het hebben van de juiste uitrusting is een belangrijk onderdeel van de voorbereiding op je challenge. Zo ook voor de Saigon to Angkor Wat Ride for Charity. Met de juiste spullen heb je minder kans op blessures, voel je je comfortabeler en daarmee vergroot het je kans op het behalen van het einddoel, de prachtige tempel Angkor Wat. Lees daarom vooral de tips hieronder over de belangrijkste kledingstukken die je draagt tijdens de fietstocht door Vietnam en Cambodja.

Fietsbroek

Een van de meest voorkomende klachten bij fietsers en mountainbikers, zeker wanneer ze net beginnen, is zadelpijn. Dit kan natuurlijk aan je zadel zelf of de afstelling van je zadel liggen, maar vaak kan deze zadelpijn al voorkomen worden door de fietsen met een gewatteerde broek, oftewel een broek met een zeem erin. Een broek met een zeem wordt dan ook zeker aangeraden voor de fietstocht van Saigon to Angkor Wat. Je kunt kiezen voor een strakke fiets(onder)broek met zeem, die vaak gedragen wordt door wielrenners. Als je hiervoor kiest wordt er wel aangeraden om daaroverheen nog een casual korte broek aan te trekken; dit wordt gewaardeerd door de lokale bevolking van Vietnam en Cambodja, die niet zo gewend zijn aan strakke korte kleding. Er bestaan ook casual korte broeken waar direct al een zeem inzit, speciaal voor mountainbikers. Let erop dat de zeem in je fietsbroek geschikt is voor (middel)lange afstanden. Daarnaast is er vaak een verschil tussen dames- en herenbroeken. Sommige broeken hebben ook bretels, zodat je broek niet af kan zakken. Gezien de temperaturen in Vietnam en Cambodja is een korte fietsbroek lang genoeg. Je wilt een broek die ademend is, zodat het goed kan ventileren in de warmte.

Fietshandschoenen

Het dragen van fietshandschoenen is ook geen overbodige luxe. Ze beschermen je handen en polsen tijdens het fietsen, waardoor je blaren kunt voorkomen. Daarnaast zorgen ze voor grip en comfort. Dit is zeker bij hogere temperaturen handig om te voorkomen dat je handen gaan zweten en van het stuur afglijden. Ook hierbij geldt wel dat je handschoenen wilt met een goed ademend vermogen, die goed ventileren. Daarnaast is een goede pasvorm natuurlijk belangrijk. En als je nog leuke foto’s wilt maken onderweg en niet steeds je fietshandschoenen uit wilt doen, bestaan er ook handschoenen met een speciale touchscreen compatibele vinger of handschoenen zonder vingers. 

Fietsshirt

Voor je bovenkleding geldt in ieder geval dat je een goed ademend fietsshirt wil aantrekken. Als je er een koopt met een rits, kun je de temperatuur reguleren met het openen of sluiten van de rits. Je kunt er voor kiezen om onder je fietsshirt nog een ondershirt te dragen. Dit shirt zorgt bij hoge temperaturen voor verkoeling en het voert zweet af. Je zult dus niet merken dat je een extra laag kleding aan hebt. Er bestaan ook speciale mountainbike-shirts die iets ruimer vallen dan de wielrenfietsshirts. Kies hierin vooral wat jij zelf comfortabel vindt zitten. Als overige bovenkleding wil je ook een fleecevest meenemen, voor als het toch afkoelt en een waterdichte en ademende jas voor als het gaat regenen. Je werkt dus met laagjes die zich aanpassen aan de weersomstandigheden.

Fietsschoenen

Een belangrijk onderdeel van de fietsuitrusting zijn de fietsschoenen. Je wilt natuurlijk schoenen dragen met een goede pasvorm, die lekker zitten. De mountainbikes die gebruikt worden voor de Saigon to Angkor Wat Ride for Charity hebben platformpedalen. Dit zijn de gewone pedalen die ook op een standaardfiets zitten. Je hebt dus ook flat pedal schoenen nodig en wilt graag schoenen met een goede grip, voor een goede controle op deze pedalen. Daarnaast kun je letten op het materiaal van de schoenen. Je wilt het liefst sneldrogend materiaal, zodat je nooit lang last hebt van natte schoenen, mocht het toch een keer regenen. En daarnaast geldt ook hierbij weer dat je graag ademende schoenen wilt, voor een goede ventilatie. Dit laatste geldt ook voor de sokken die je draagt in je fietsschoenen. Je wilt voorkomen dat je gaat glijden in je schoen van het zweet, dus ademende sokken zijn erg belangrijk.

Heb jij je al aangemeld voor deze challenge?

Saigon to Angkor Wat Ride for Charity

 

Misschien vind je dit ook interessant

footerStroke