Heroes for Charity B.V.
Heroes for Charity B.V.
Prins Hendrikstraat 32
3361 XP Sliedrecht
+31 (0)85 - 060 24 21 - info@heroesforcharity.nl

 

Programma Kilimanjaro Climb for Charity

Programma van dag tot dag - Het beklimmen van de Kilimanjaro is meer een wandeling dan een echte beklimming

Mount Kilimanjaro

De Kilimanjaro is de hoogste vrijstaande berg van de wereld en ligt in Tanzania, tegen de grens met Kenia. Het is de hoogste berg van Afrika en daarmee een van de ‘Seven Summits’. De top van deze uitgedoofde vulkaan, Uhuru Peak, ligt op 5.895 meter hoog. Uhuru betekent vrijheid in het Swahili. En deze vrijheid ervaar je daar zeker. Niet voor niets komen avonturiers van over de hele wereld naar Tanzania om de Kilimanjaro te beklimmen.

Wist je dat...

Je voor het beklimmen van de Kilimanjaro geen klimervaring nodig hebt? Het beklimmen van de Kilimanjaro is namelijk meer een wandeling dan een echte beklimming. Zeker geen wandeling die je moet onderschatten, maar velen zijn je voorgegaan en met de juiste voorbereiding is het zeker mogelijk om de top te halen. Je wordt geholpen in je voorbereiding, begeleid door professionele gidsen, goed verzorgd door de kok en de rest van de crew.

Programma van dag tot dag - Lemosho-route

Welke route kies je?

Er zijn verschillende routes naar de top van de Kilimanjaro. De routes verschillen onder andere van elkaar in de lengte van de route, de drukte, de slagingskans en de natuur. Heroes for Charity kiest ervoor om de uitdaging aan te gaan via de Lemosho-route.

Voordelen van de Lemosho-route

 • De route is langer dan veel van de andere routes, waardoor je lichaam goed de tijd heeft om te acclimatiseren
 • Daarnaast is de route zo ontworpen dat hij perfect is om je lichaam te laten acclimatiseren (dit betekent dat je overdag hoger klimt dan dat je die nacht slaapt)
 • Doordat je lichaam goed kan acclimatiseren is de slagingskans hoog, meer dan 90% haalt de top
 • De route is een van de rustigere route, waardoor je heerlijk kunt genieten van de natuur
 • En deze natuur is prachtig: veel diversiteit, dus je kijkt je ogen uit 

Programma van dag tot dag
Kilimanjaro Climb for Charity - Lemosho-route

Dag 1 – Aankomst in Tanzania

Na een tijd van voorbereiding gaat het avontuur nu echt beginnen! Je vliegt naar Kilimanjaro Airport in Tanzania. Hier wacht een chauffeur de groep op om je naar de lodge in Moshi te brengen.

Dag 2 – Acclimatiseren en de briefing

Na het ontbijt maak je kennis met de hoofdgids. Hij komt langs voor de eerste briefing. Ook vindt de eerste gezondheidscheck plaats en worden al je spullen gecontroleerd, om onaangename verrassingen te voorkomen. De rest van de dag gebruik je om jezelf klaar te maken voor de volgende dag, en je kunt mee naar Moshi voor een lunch en om een indruk te krijgen van de stad. ’s Avonds kun je genieten van een diner in de lodge.

Inbegrepen maaltijden deze dag: Ontbijt

Dag 3 – Eerste deel van de beklimming (2.650 meter)

Vandaag gaat het echt gebeuren: de klim gaat beginnen! Na het ontbijt wordt de groep opgehaald bij de lodge. Vanaf hier rijd je in ongeveer twee tot drie uur naar de Lemosho Gate (2.100 meter), waar je je moet registreren. Hierna kan de tocht beginnen. Je begint in de dichtbegroeide jungle en kunt Colobus aapjes, Blue monkeys en allerlei soorten vogels spotten. Je wandelt in zo’n 3 uur geleidelijk aan omhoog naar Mti Mkubwa Camp (2.650 meter). De porters hebben alle tenten al opgezet en je wordt door hen verwelkomd met zang en dans.

Inbegrepen maaltijden deze dag: Ontbijt, lunch en diner

 • Programma van dag tot dag - Dag 3
 • Programma van dag tot dag - Dag 3

Dag 4 – Van Mti Mkubwa Camp naar Shira I Camp (3.610 meter)

Je wordt gewekt met koffie of thee en een teiltje warm water om je te wassen. Je zorgt dat je tas gepakt is, want na het stevige ontbijt en de medische check wordt de beklimming voortgezet. Vandaag wordt de begroeiing al gauw lager, wat spectaculaire uitzichten oplevert. Na de lunch komt ineens de besneeuwde top van de Kilimanjaro in beeld. Daar zul je over een paar dagen staan! Na een lange wandeldag kom je aan op de eindbestemming voor vandaag: Shira I Camp (3.610 meter).

Inbegrepen maaltijden deze dag: Ontbijt, lunch en diner

 • Programma van dag tot dag - Dag 4
 • Programma van dag tot dag - Dag 4

Dag 5 – Van Shira I Camp naar Moir Hut (4.200 meter)

Na het gebruikelijke ochtendritueel worden ook nu de waterflessen weer gevuld, want goed drinken is erg belangrijk op de berg. Het landschap wordt vandaag wat rotsachtiger en de begroeiing nog lager. Af en toe moet je riviertjes oversteken en het grootste gedeelte van de tocht blijf je uitzicht houden op de top. Uiteindelijk loop je door een soort maanlandschap en kom je aan bij Moir Hut (4.200 meter).

Inbegrepen maaltijden deze dag: Ontbijt, lunch en diner

 • Programma van dag tot dag - Dag 5
 • Programma van dag tot dag - Dag 5

Dag 6 – Van Moir Hut naar Lava Tower en Baranco Camp (3.900 meter)

Vandaag zul je eerst een stuk stijgen en daarna weer dalen. Dit maakt het een uitstekende dag voor je lichaam om te acclimatiseren. Je loopt door het vulkanische landschap naar Lava Tower (4.600 meter), waar de eettent klaarstaat om te lunchen. Je zult verbaasd zijn over wat de kok iedere keer weer klaar weet te maken. Na de lunch daalt het pad en loop je door een bos van Senicio Kilimanjari; een erg bijzonder landschap met prachtige bomen. Na zo’n 7 uur lopen bereik je Baranco Camp (3.900 meter).

Inbegrepen maaltijden deze dag: Ontbijt, lunch en diner

 • Programma van dag tot dag - Dag 6
 • Programma van dag tot dag - Dag 6

Dag 7 – Van Baranco Camp via de Kissing Rock naar Barafu Camp (4.640 meter)

Vanuit het kamp zie je hem al: de Baranco Wall. Voor het beklimmen van deze steile wand zul je moeten klauteren. Onderweg is het tijd voor een kusje bij de Kissing Rock. Na de klim ga je weer wat afdalen tot aan de lunchplek bij Karanga Camp (3.995 meter). Na de lunch loop je nog een aantal uur door tot aan Barafu Camp (4.640 meter). Het is tijd om je klaar te maken voor de toppoging.

Inbegrepen maaltijden deze dag: Ontbijt, lunch en diner

 • Programma van dag tot dag - Dag 7
 • Programma van dag tot dag - Dag 7

Dag 8 – Summit Day: Uhuru Peak (5.895 meter)

Vandaag is het dan zover: de toppoging. Je wordt heel vroeg gewekt en begint in het donker, met een koplamp op je hoofd, aan de tocht. Je ziet de zon opkomen en gaat voetje voor voetje verder. Na vele uren gelopen te hebben kom je aan bij Stella Point (5.756 meter), de rand van de krater. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht op de besneeuwde binnenkant van de krater en is het nog zo’n 2 uur lopen tot aan Uhuru Peak (5.895 meter). Het wordt steeds zwaarder, maar dat is het zeker waard. Je staat op het ‘dak van Afrika’ en hebt het gehaald! Nadat deze topprestatie is vastgelegd en er genoten is van het moment, begint de afdaling naar Barafu Camp (4.640 meter).

Inbegrepen maaltijden deze dag: Ontbijt, lunch en diner

 • Programma van dag tot dag - Dag 8
 • Programma van dag tot dag - Dag 8

Dag 9 – Van Barafu Camp naar Mweka Camp (3.100 meter)

Na het bereiken van de top mag je vandaag iets langer uitslapen dan gebruikelijk. Daarna start de afdaling richting Mweka Camp (3.100 meter), waar je voor de laatste keer in je tentje op de berg zal slapen. Nog even genieten!

Inbegrepen maaltijden deze dag: Ontbijt, lunch en diner

Dag 10 – Van Mweka Camp naar Moshi

Je wordt voor de laatste keer gewekt op de gebruikelijke manier; dat zul je nog gaan missen. Vandaag loop je grotendeels door de jungle naar de eindgate. Je neemt afscheid van de crew, geeft hen de fooi en wordt teruggereden naar de lodge in Moshi. ’s Avonds kun je aansluiten bij het feestelijke diner om dit avontuur gezamenlijk af te sluiten.

Inbegrepen maaltijden deze dag: Ontbijt

Dag 11 – Moshi

Vandaag heb je de dag vrij en kun je bijkomen van het avontuur. Je kunt souvenirs gaan shoppen in Moshi of lekker ontspannen bij het zwembad bij de lodge.

Inbegrepen maaltijden deze dag: Ontbijt

Dag 12 – Terug naar Nederland

De spullen worden gepakt en je wordt opgehaald en naar het vliegveld gebracht. Houd er rekening mee dat je, afhankelijk van de vluchttijd, mogelijk pas de volgende dag aankomt in Nederland.

Je reis verlengen om meer te zien van Tanzania kan natuurlijk ook. Bekijk hieronder de mogelijkheden om deze verlenging van je reis via Heroes for Charity te regelen. 

Inbegrepen maaltijden deze dag: Ontbijt

* Het programma van dag tot dag kan afwijken als de gidsen daartoe besluiten. Bijvoorbeeld omdat dit beter is voor de groep vanwege het weer of de snelheid van de groep.

Meer weten
over deze challenge

 
Programma van dag tot dag - De challenge

De challenge

Wat kun je verwachten

 
Programma van dag tot dag - Praktische informatie

Praktische informatie

Over de challenge, veiligheid en Tanzania

 
Programma van dag tot dag - Voorbereiding

Voorbereiding

Op het beklimmen van de Kilimanjaro

 
Programma van dag tot dag - Aanmelden

Interesse?

Bekijk de aanmeldopties, data en prijzen

Extra opties

Wil je na het beklimmen van de Kilimanjaro nog meer zien van het prachtige Tanzania? Plak er nog een vakantie achteraan.

Safari (4 dagen, 3 nachten)

Sluit af met een safari en kom oog in oog te staan met een leeuw, olifant, giraf of ander wild dier. Deze 4-daagse safari leidt je in een 4x4 safari-jeep door de beroemdste wildparks: Tarangire, de Ngorongoro krater en de onmetelijke vlaktes van de Serengeti. Ga op zoek naar de Big Five!

Lees meer over deze safari

Maatwerk

Je kunt ook een reis op maat laten maken. Ook dit kan Heroes for Charity voor je regelen, zodat dit deel goed aansluit op het eerste deel van je reis. Vraag naar de mogelijkheden.

 • Programma van dag tot dag - Extra opties voor de Kilimanjaro Climb for Charity
 • Programma van dag tot dag - Extra opties voor de Kilimanjaro Climb for Charity
 • Programma van dag tot dag - Extra opties voor de Kilimanjaro Climb for Charity
footerStroke