Hieronder vind je allerlei praktische informatie over de challenge. Kijk voor nog meer informatie op de pagina's:
» Veiligheid en gezondheid
» Reizen naar en in Tanzania
» Veelgestelde vragen
Hieronder vind je allerlei praktische informatie over de challenge. Kijk voor nog meer informatie op de pagina's:
» Veiligheid en gezondheid
» Reizen naar en in Tanzania
» Veelgestelde vragen
Omdat je minimaal 2 maanden nodig hebt voor een goede voorbereiding op de beklimming, kun je je aanmelden tot 2 maanden voor de start van de challenge (mits het maximum aantal deelnemers nog niet behaald is).
Meer informatie over aanmelden
Het beklimmen van de Kilimanjaro valt onder de moeilijkheidsgraad ‘extreem’. Toch is het goed te doen als je je goed voorbereidt. Het beklimmen vereist geen klimervaring; de route naar de top is meer een wandeling dan een beklimming. Maar je moet deze meerdaagse wandeling niet onderschatten. Het vereist een goede conditie, de tocht is fysiek zwaar en je hebt te maken met lage zuurstofdruk. Doordat we bij Heroes for Charity kiezen voor de relatief lange Lemosho-route, heeft je lichaam meer tijd om te acclimatiseren. Hierdoor ligt de slagingskans van de Lemosho-route (>90%) hoger dan veel van de andere routes. Je overnacht in tenten op de berg en wordt goed verzorgd door de crew. Je hoeft niet zelf te koken en zult verbaasd zijn over de lekkere maaltijden die ze weten te bereiden op de berg.
Het maximum aantal deelnemers aan deze challenge is 10. Er is geen minimum aantal deelnemers aan de challenge, omdat we willen voorkomen dat het trainen en geld inzamelen voor niets is geweest. Als het aantal deelnemers onder de 5 is, gaat er (in de meeste gevallen) geen challengeleider mee vanuit Nederland, maar word de volledige reis (beklimming + de dagen eromheen) begeleid door lokale gidsen die goed Engels spreken. Als er geen challengeleider vanuit Nederland meegaat, kun je er ook voor kiezen om de challenge om te boeken naar een moment met meer deelnemers.
De minimumleeftijd om mee te doen aan de challenge is 18 jaar. Ben je 16 of 17 jaar? Dan kun je onder begeleiding van een van je ouders/verzorgers meedoen.
Mocht je de challenge onverhoopt moeten annuleren, dan gelden de annuleringsvoorwaarden zoals beschreven in de algemene voorwaarden. Let op: als je al geld hebt opgehaald voor het goede doel, kan dit geld niet meer teruggestort worden naar de donateurs. Dit is rechtstreeks naar het goede doel gegaan.
Tijdens de beklimming slaap je met z’n tweeën in een tent op de Kilimanjaro. Dit betekent slapen op de mooiste plekken, met de prachtigste uitzichten over de berg. De tenten zijn warm, waterdicht en ruim genoeg om ook je uitrusting kwijt te kunnen. In de tent ligt een slaapmatje en je kunt je eigen slaapzak meenemen of er een huren. Een eenpersoonstent is tegen meerprijs mogelijk. Verder bestaat het kamp uit de eettent en een tent waarin het toilet staat.
De overige nachten verblijf je in de MCF Kilimanjaro Lodge*. Een door locals gerunde lodge, waar je heerlijk tot rust kunt komen. De winst die deze lodge maakt gaat volledig naar de Mama Clementina Foundation. Zij steunen de MCF Kilimanjaro Academy die naast de lodge ligt; een middelbare school voor meisjes die hen de kans geeft een opleiding te volgen en zich te ontwikkelen tot zelfstandige jonge vrouwen.
*Indien er niet voldoende plaats is in de MCF Kilimanjaro Lodge kan er worden uitgeweken naar een andere soortgelijke lodge in Moshi.
Je wordt tijdens de beklimming uitstekend verzorgd en je zult versteld staan wat de kok allemaal weet te bereiden op de berg. Ontbijt, lunch en avondeten zijn inbegrepen tijdens de klim. De maaltijden zijn heerlijk en vooral voedzaam. Dat zul je nodig hebben om de top te behalen. Ook als je eetlust vermindert door de hoogte, is het belangrijk om voldoende te eten. Zelf zorg je voor voldoende snacks tussendoor: muesli-, chocolade- en fruitrepen zijn goed voor de energie, maar ook nootjes of dropjes zijn lekker voor de afwisseling. Wat daarnaast extreem belangrijk is, is voldoende water drinken. Iedere ochtend en middag zal je drinkzak gevuld worden, zodat je voldoende bij je hebt voor onderweg. In de lodge is het ontbijt inbegrepen en kun je ook voor de andere maaltijden terecht.
Vanaf Kilimanjaro Airport word je door een busje opgehaald en naar de lodge gebracht. Ook het vervoer van en naar de Kilimanjaro is inbegrepen. Als je de oorspronkelijke reisroute aanhoudt, word je ook weer naar het vliegveld teruggebracht.
Tijdens de beklimming neemt een van de porters een toilet mee de berg op, die tijdens de lunch en bij het kamp waar geslapen wordt in een tent wordt neergezet.
“There is no such thing as bad weather, only bad clothing”; een quote die door de gidsen op de Kilimanjaro vaak gezegd wordt. Goede uitrusting is erg belangrijk om de kans om de top te behalen te vergroten. Vraag het informatiemagazine aan, waarin de complete paklijst zit, om te weten wat je allemaal mee moet nemen.
Tijdens de beklimming draag je zelf een dagrugzak met daarin alleen de spullen die je tijdens de tocht nodig hebt. De overige bagage (max. 15 kilo) wordt naar boven gedragen door de porters.
Deze challenge is een pakketreis, waardoor je aanspraak kunt maken op de rechten die gelden uit de EU-richtlijn voor pakketreizen. De challenge valt hiermee ook onder de garantieregelingen van het GGTO en het Calamiteitenfonds.
Als je de challenge met Heroes for Charity aangaat, is het idee dat je met deze uitdaging geld inzamelt voor een goed doel. Je kunt dit goede doel zelf kiezen. Heroes for Charity werkt samen met verschillende goede doelen waar je geld voor op kunt halen. Bekijk de lijst met goede doelen.
Door een samenwerking aan te gaan, kan Heroes for Charity ervoor zorgen dat het gedoneerde geld ook rechtstreeks bij het goede doel terecht komt. Dat is wel zo’n prettig idee voor jou en de donateurs die jou steunen. Als jouw goede doel niet in de lijst staat, kunnen we kijken of dit goede doel zich bij Heroes for Charity kan en wil aansluiten.
Na aanmelden krijg je een Heroes-pagina waarmee je eenvoudig donaties op kunt halen voor het door jou gekozen goede doel. In sommige gevallen verloopt dit via een actiepagina op het actieplatform van het goede doel zelf. Na aanmelden ontvang je hierover meer informatie.
Er is geen verplicht bedrag wat je moet halen. Elke Euro telt. Natuurlijk geldt: hoe meer geld, hoe beter voor het goede doel. Heroes for Charity zal je dan ook helpen en inspireren om zoveel mogelijk geld op te halen. Bekijk deze tips en promotiematerialen om geld in te zamelen met het beklimmen van de Kilimanjaro.
Onze ervaring is dat het bij de meeste Heroes makkelijker gaat dan dat ze vooraf hadden gedacht.
Meer weten
over deze challenge