Heroes for Charity B.V.
Heroes for Charity B.V.
Prins Hendrikstraat 32
3361 XP Sliedrecht
+31 (0)85 - 060 24 21 - info@heroesforcharity.nl

 

Inca Trail wandelen voor Stichting Ambulance Wens

“Een uitdaging was het zeker met al die trappen, maar wel eentje die ik nooit had willen missen.” Paul doet mee aan de Machu Picchu Trek for Charity. Hij wandelt de Inca Trail en haalt met deze uitdaging geld op voor Stichting Ambulance Wens.

Machu Picchu Trek for Charity

Tijdens de Machu Picchu Trek for Charity wandel je de Inca Trail. Je wandelt in een prachtige omgeving, zo vindt ook Paul: “Er is altijd iets te zien. Van het oerwoud tot aan de vele ruïnes onderweg. En van de witte bergtoppen in de verte tot die ene alpaca die de weg blokkeert.” Na vier dagen wandelen kom je aan bij de beroemde Inca-stad Machu Picchu. “Het moment dat je bij de Sun Gate staat en Machu Picchu in de verte ziet liggen, is fantastisch.”

Een echte uitdaging

Met een goede voorbereiding is het wandelen van de Inca Trail zeker te doen, maar het is een wandeltocht die je niet moet onderschatten. Je gaat verschillende bergtoppen over om het eindpunt te halen, wat ervoor zorgt dat je heel veel trappen op en af moet. Het hoogste punt, Dead Woman’s Pass, ligt op 4.200 meter. Het wandelen op hoogte maakt de tocht natuurlijk ook een echte challenge. Paul zegt hierover dan ook: “De Inca Trail is heel divers en zeker een aanrader voor iedereen die van een uitdagende wandeling houdt.”

Goede begeleiding en voorbereiding

Gelukkig word je voorafgaand en tijdens de challenge niet aan je lot overgelaten. De challengeleider helpt je om zo goed mogelijk voorbereid aan de tocht te beginnen: je ontvangt een voorbereidingsgids, er is een informatiebijeenkomst en er staat een trainingsdag op het programma. De tocht op de Inca Trail wordt begeleidt door een zeer ervaren lokale gids. “De verhalen van de gids over de Inca’s maakten de toch al prachtige wandeltocht extra bijzonder.”

Wandelen voor Stichting Ambulance Wens

Natuurlijk ging Paul deze uitdaging niet zomaar aan. Hij heeft hiermee geld ingezameld voor Stichting Ambulance Wens, een stichting die de laatste wensen vervult van niet meer mobiele terminale patiënten. Paul: “Het gaat soms om heel kleine dingen die voor een terminaal zieke patiënt heel belangrijk, maar eigenlijk niet meer mogelijk, zijn. Omdat hij of zij niet meer mobiel is en niet op een gewone manier vervoerd kan worden. Stichting Ambulance Wens vervult wensen met speciaal voor dit doel ontworpen ambulances. Heel bijzonder!”

Wil jij deze uitdaging, net als Paul, ook aangaan?

Machu Picchu Trek for Charity     Vraag het informatiemagazine aan

Inca Trail wandelen voor Stichting Ambulance Wens - Paul wandelde de Inca Trail
Inca Trail wandelen voor Stichting Ambulance Wens - Paul wandelde de Inca Trail
footerStroke