Heroes for Charity B.V.
Heroes for Charity B.V.
Prins Hendrikstraat 32
3361 XP Sliedrecht
+31 (0)85 - 060 24 21 - info@heroesforcharity.nl

 

Veilig boeken en reizen

Wil jij meedoen aan een challenge in het buitenland? Gelukkig is er steeds weer meer mogelijk, ook buiten Europa. Heroes for Charity doet er dan ook alles aan om jou veilig je challenge te kunnen laten boeken en veilig te kunnen laten reizen op de plek van bestemming.

Veilig boeken bij Heroes for Charity

 • Heroes for Charity is aangesloten bij het GGTO (Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators) en het Calamiteitenfonds.
 • Als de challenge onverhoopt toch niet door kan gaan door COVID-19, wordt deze uitgesteld, zodat het harde trainen en geld inzamelen niet voor niets is geweest.
 • Als je de situatie nog even aan wil kijken, maar wel vast een plekje wil reserveren, kun je vrijblijvend een optie nemen. 

Hulp bij de voorbereiding

 • De challengeleider kijkt mee en informeert je over welke toegangsvereisten er zijn om naar het land van bestemming te reizen. Je kunt met al je vragen terecht, zodat jij goed voorbereid aan je reis begint.

Veilig reizen IN TIJDEN VAN COVID-19

Heroes for Charity doet zoveel mogelijk om de challenge op een verantwoorde manier te organiseren, zodat jij je kunt focussen op je doel en het onvergetelijke avontuur. Zo:

 • Houden we ons aan de lokale wetgeving van het land waar de activiteit plaatsvindt.
 • Worden er alleen challenges uitgevoerd naar bestemmingen met een groen, geel en, als de veiligheidssituatie het toelaat, oranje reisadvies. In overleg met de lokale partners wordt gekeken of de challenge veilig en verantwoord uitgevoerd kan worden. Er wordt niet afgereisd naar landen waar er quarantaineverplichtingen zijn bij aankomst in het land of landen met een rood reisadvies.
 • Kan het zijn dat je, afhankelijk van de regels op het moment van de challenge en eisen die het land van bestemming stelt, alleen meekunt als je volledig gevaccineerd bent of een negatieve PCR-test kunt overleggen. Daarnaast mag je geen coronasymptomen hebben op het moment van vertrek. In sommige gevallen kun je gebruikmaken van de internationale QR-code in de CoronaCheckApp. Het advies is om het vaccinatiebewijs ook altijd geprint mee te nemen (via deze website). Buiten Europa gelden vaak andere regels voor coronabewijzen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een gezondsheidsverklaring moet invullen. De challengeleider kan samen met je kijken welke regels gelden.
 • Ben je zelf verantwoordelijk voor het meenemen van voldoende mondkapjes, desinfectiemiddel en een zelftest. Mondkapjes zijn op de vluchten verplicht en dit kan ook het geval zijn tijdens transport in het land zelf.
 • Zijn de challengeleiders volledig gevaccineerd, hebben zij kennis van de lokale wetgeving en zien zij toe op het naleven van de afspraken.
 • Is er een protocol voor als iemand symptomen krijgt tijdens de reis en als iemand positief getest wordt. Als iemand positief getest moet, kan het, afhankelijk van de lokale regels, voorkomen dat de gehele groep in quarantaine moet.
 • Ben je bij de meeste challenges aan het reizen in een bubbel van de deelnemers aan de challenge, de challengeleider en de lokale gidsen die de challenge begeleiden. Drukke plekken worden waar mogelijk vermeden.

Verzekeringen

 • Bij buitenlandse challenges ben je verplicht een reisverzekering af te sluiten. Het kan zijn dat de kleurcode van het land van bestemming invloed heeft op je zorg-, reis- en eventuele annuleringsverzekering. Check dus vooraf goed waar je voor gedekt bent en sluit eventueel een aanvullende medische verzekering af.
 • Annuleringsverzekeringen dekken annulering van de gehele challenge door een negatief reisadvies door COVID-19 in de meeste gevallen niet. Als je zelf corona krijgt en daardoor niet kunt reizen, is dit meestal wel gedekt.

 

footerStroke