Heroes for Charity B.V.
Heroes for Charity B.V.
Prins Hendrikstraat 32
3361 XP Sliedrecht
+31 (0)85 - 060 24 21 - info@heroesforcharity.nl

 

Hoe zwaar is mijn challenge?

Hoe zwaar jouw challenge is wordt uitgedrukt in een moeilijkheidsgraad. Er zijn drie verschillende moeilijkheidsgraden: extreem, zwaar en uitdagend. 

Extreem

Extreme challenges duren meerdere dagen. Je moet fysiek sterk genoeg zijn om de activiteit meerdere dagen vol te houden. Een goede conditie is nodig. En het is verstandig vooraf voldoende te trainen zodat je goed voorbereid bent op wat komen gaat. Daarnaast zullen deze challenges plaatsvinden onder een of meerdere extreme omstandigheden: op hoogte, in extreme temperaturen of bijvoorbeeld door het afleggen van een grote hoeveelheid kilometers achter elkaar. Ook heb je soms minder comfort tijdens deze challenges. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je slaapt in tenten of dat je onderweg voor jezelf moet koken.

Zwaar

Zware challenges zijn vaak challenges die wat langer duren of waarbij er omstandigheden zijn die de challenge zwaar maken. Dit maakt het zwaarder dan een uitdagende challenge. Je wilt je goed voorbereiden op deze challenges en alvast ervaring opdoen met de activiteit, zodat je het fysiek en mentaal volhoudt. Een goede conditie is nodig. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een meerdaagse challenge in heuvelachtig gebied. De hoeveelheid comfort is wisselend; bij weinig comfort kan dit de challenge nog net iets zwaarder maken.

Uitdagend

Uitdagende challenges zijn veelal challenges die wat korter duren: een of twee dagen. Je hebt een redelijk goede conditie nodig om de challenge te volbrengen. De challenges zijn avontuurlijk van aard, maar de omstandigheden zijn minder heftig als bij zware of extreme challenges. De omstandigheden om de activiteit uit te kunnen voeren zijn goed. Het blijft natuurlijk wel een zowel fysieke als mentale uitdaging, dus je moet er niet te makkelijk over denken.

 

footerStroke