Heroes for Charity B.V.
Heroes for Charity B.V.
Prins Hendrikstraat 32
3361 XP Sliedrecht
+31 (0)85 - 060 24 21 - info@heroesforcharity.nl

 

Vijf manieren om geld in te zamelen voor het goede doel tijdens Koningsdag

De beste feestdag om geld in te zamelen voor het goede doel is misschien wel Koningsdag. Overal worden vrijmarkten georganiseerd, waar een groot publiek op afkomt en dus veel potentiële kopers. Maar er is meer wat je kunt doen. Lees deze vijf tips!

1. Geld verdienen door het verkopen van rommel

Heb jij nog heel veel spullen in huis liggen waar je niks meer mee doet? Boeken die je niet meer leest, kleding die je niet meer draagt, speelgoed waar de kinderen niet meer mee spelen? Je kunt iemand anders er heel blij mee maken. Verkoop alle spullen op Koningsdag tijdens de rommelmarkt. Een goede manier om in één dag een mooi bedrag in te zamelen voor het goede doel.

2. Spelletje spelen voor een bijdrage aan het goede doel

Maar er zijn naast het verkopen van spullen meer manieren waarmee je geld kunt verdienen op de vrijmarkt. Spelletjes voor kinderen doen het altijd goed. En vooral als er een wedstrijdelement in zit en ze er iets mee kunnen winnen. Denk aan oud-Hollandse spelletjes zoals koekhappen, een grabbelton of het trekken van enveloppen. Maar ook het ‘Raad hoeveel’-spel, waarbij men moet raden hoeveel knikkers, bierdopjes of bijvoorbeeld M&M’s er in de vaas zitten, doet het altijd erg goed. En als de ouders zien dat het geld naar het goede doel gaat, zijn ze misschien ook eerder bereid hun kind eraan mee te laten doen.

3. Koningsdagquiz

Heb je niet zo’n zin om de hele dag op de rommelmarkt te zitten? Organiseer dan een Koningsdagquiz voor vrienden en familie. Verzin leuke uitdagende vragen in verschillende categorieën. Bijvoorbeeld sport, muziek, film, geschiedenis, en in dit geval mag de categorie ‘Koningshuis’ natuurlijk niet ontbreken. In ruil voor een donatie kunnen ze individueel of per team meedoen aan de quiz en er valt natuurlijk een (gesponsorde) prijs te winnen!

4. Heel Holland Bakt tijdens Koningsdag

Ben jij goed in bakken? Dan kun je op Koningsdag je lekkere Koningsdagcupcakes, -koekjes of -taart verkopen. Dit kan op de vrijmarkt, maar je kunt ze natuurlijk ook van te voren al promoten en verkopen en ze op Koningsdag bij de kopers langsbrengen.

5. Geld verdienen met doen waar je goed in bent

Ook op Koningsdag kun je het makkelijkst geld verdienen met doen waar je goed in bent. Maar er is meer te verzinnen dan alleen bakken. Ben jij een echte beauty queen, dan kun je op de vrijmarkt bijvoorbeeld nagels lakken of haren invlechten in ruil voor een donatie. Of kun je prachtig muziek spelen? Ook daar hebben mensen vaak wel iets voor over. We gaven al eens eerder vijf ideeën om je aan het denken te zetten als het gaat om geld verdienen met doen waar je goed in bent, misschien zit daar ook nog iets voor je tussen.

Voor welke challenge ga jij tijdens Koningsdag geld inzamelen?

Bekijk challenges
footerStroke