Heroes for Charity B.V.
Heroes for Charity B.V.
Prins Hendrikstraat 32
3361 XP Sliedrecht
+31 (0)85 - 060 24 21 - info@heroesforcharity.nl

 

Geld inzamelen voor het goede doel tijdens de Decembermaand: zes ideeën

December: misschien wel de gezelligste maand van het jaar met alle feestdagen. Het begint natuurlijk met Sinterklaas, die iedereen blij maakt op Pakjesavond, aan het eind van de maand hebben we de kerstdagen en we sluiten af met oud & nieuw. En al deze feestelijke momenten kun je natuurlijk goed gebruiken om geld in te zamelen voor het goede doel. We inspireren je met wat ideeën.

1. Speculaas verkopen

Wil je een Sinterklaasactie om je vingers bij af te likken? Je kunt veel geld inzamelen met het verkopen van speculaaspoppen. Inventariseer bij je familie, vrienden, collega’s of mensen in je buurt wie er een speculaaspop wil bestellen en zorg dat ze deze speculaaspop net voor Sinterklaas geleverd krijgen. Als je zorgt dat je de speculaaspop voor meer verkoopt dan dat je hem inkoopt, is de winst voor het goede doel. Wist je dat je speciale websites hebt voor dit soort acties? Kijk bijvoorbeeld eens op www.speculaasverkoop.nl.

2. Organiseer een kerstdiner

Nodig je vrienden en familie uit voor een kerstdiner voor het goede doel. Jij zorgt voor een heerlijke maaltijd, zij hebben een gezellige avond en hoeven er niks voor te doen. Nou ja, niks… ze mogen jouw prestatie belonen met een donatie voor het goede doel. Je kunt een vast bedrag vragen of ze vrij laten in wat ze geven (soms levert dit laatste nog meer op dan een vast bedrag, omdat je zelf geneigd ben om niet al te veel te vragen, terwijl je gasten best bereid zijn iets te geven voor de inspanning die je levert en het goede doel).

3. Oud & nieuw-kennisquiz

Houd je wel van een potje quizzen? Dan is het organiseren van een kennisquiz misschien wel iets voor jou! Bedenk verschillende categorieën waar je vragen bij bedenkt, zorg voor een locatie en catering en je hebt geheid een gezellige avond, waar nog geld mee te verdienen valt ook. Vraag je vrienden, familie of andere geïnteresseerden om zich op te geven in teams. Ieder team betaalt een bepaald bedrag om mee te doen. Van dit bedrag kun je nog een leuke prijs kopen (of je kunt kijken of je de prijs gesponsord kunt krijgen of zelf kunt maken) en alles wat je daarna overhoudt is voor het goede doel. Een van de categorieën met oud & nieuw moet natuurlijk een terugblik zijn op het afgelopen jaar.

4. Oliebollen bakken

Een lekkere oliebol mag met oud & nieuw natuurlijk niet ontbreken. Ben jij goed in het bakken van oliebollen? Of ken je iemand die hier goed in is? Warm de olie dan maar vast op, want mensen hebben zeker een leuk bedrag over voor een zelfgebakken oliebol voor het goede doel. Promoot je actie vooraf op social media en laat mensen eventueel alvast een bestelling plaatsen, die ze op de dag zelf kunnen ophalen. Lekker!

5. Opruimen

Wist je dat je in veel gemeenten geld kunt ophalen met het inleveren van kerstbomen en vuurwerkafval? Ga vooraf de buurt al rond en vraag of je de kerstbomen van iedereen mag inleveren (daar zijn ze vaak blij mee, want dan hoeven ze hem zelf niet weg te brengen); maak een afspraak wanneer je hem op komt halen. En ga na oud & nieuw de straat op om al het afgeschoten vuurwerk in zakken te doen. Niet alleen goed voor het milieu, maar dus ook voor de teller op jouw donatiepagina.

6. Donatie als cadeau

Geven jullie elkaar cadeaus met de feestdagen? Dan kun je dit jaar vragen om een donatie in plaats van een cadeau. Dat is snel verdiend.

Wil jij deze inzamelingsacties combineren met een mooie uitdaging voor jezelf?

Bekijk challenges

 

Misschien vind je dit ook interessant

footerStroke