Heroes for Charity B.V.
Heroes for Charity B.V.
Prins Hendrikstraat 32
3361 XP Sliedrecht
+31 (0)85 - 060 24 21 - info@heroesforcharity.nl

 

Geld inzamelen voor het goede doel: gebruik je netwerk

Benieuwd op welke manier je je netwerk het best kunt inzetten om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel? Je leest het in de tips hieronder.

1. Vrienden, familie, collega’s, kennissen

De makkelijkste manier om geld in te zamelen is natuurlijk om jouw challenge en goede doel onder de aandacht te brengen bij je vrienden, familie, collega’s en kennissen. Dit deel van je netwerk staat het meest dichtbij en de kans is daardoor groot dat zij wel iets voor je over hebben, gewoon omdat jij het bent. Benoem het dus vooral tegen iedereen die je tegenkomt of spreekt, want hoe meer mensen er vanaf weten, hoe meer mensen misschien iets zullen doneren. En wie weet hebben zij ook nog wel goede tips voor je!

2. Benader (lokale) bedrijven

Ook bedrijven zijn vaak wel bereid iets te doen voor een goed doel. Zeker als ze jou kennen en je het persoonlijk aan ze vraagt. Ga bijvoorbeeld langs bij je favoriete restaurant en vraag of ze voor één avond of één week de fooi apart willen houden voor het goede doel. Maar bedenk niet alleen wat zij voor jou kunnen betekenen, maar ook wat jij voor hen kan betekenen. In ruil voor een donatie kun je bepaalde sponsormogelijkheden aanbieden, bijvoorbeeld: voor een kleine donatie kun je het bedrijf benoemen in een social media post, voor een grotere donatie benoem je ze ook op je donatieplatform, zodat alle andere donateurs hun bedrijfsnaam zullen zien, en voor nog een grotere donatie draag je tijdens de challenge een shirt met hun bedrijfslogo erop. Wees creatief, want hierin zijn allerlei mogelijkheden te bedenken.

3. Social media netwerk

Social media is natuurlijk uitermate geschikt om je bereik te vergroten en gebruik te maken van je netwerk. Jij kunt iets posten, wat anderen kunnen delen, liken of waarop ze kunnen reageren. Hiermee wordt jouw bericht ook gedeeld met hun netwerk en komt het dus misschien wel bij mensen terecht die jij zelf niet in je netwerk hebt zitten, maar die wel iets over hebben voor een goed doel. Zeker als je iets aanbiedt wat voor hen ook interessant is, bijvoorbeeld sieraden die je zelf hebt gemaakt of een lekkere taart die je kunt bakken.

4. Laat anderen meehelpen

Behalve dat je mensen in jouw netwerk kunt vragen om iets te doneren, kun je hen natuurlijk ook vragen om je op andere manieren mee te helpen. Je kunt ze bijvoorbeeld vragen om een deel van hun netwerk te vragen om een donatie, om een social media post te delen of een promotieposter op te hangen. Maar een ander idee waarbij je netwerk kan helpen is het inzamelen van lege flessen. Voor hen een kleine moeite om wat lege flessen te bewaren en voor jou geldt dat alle lege flessen bij elkaar toch weer een mooi bedrag opleveren voor het goede doel.

5. Lokale kranten

Een andere manier om je netwerk te vergroten is door het benaderen van de (lokale) kranten. Zeker lokaal zijn ze vaak erg geïnteresseerd in leuke verhalen van de bewoners uit de regio. In een leuk interview kun je uitleggen welke challenge je aangaat en voor welk goede doel je dit doet. En natuurlijk kun je dan ook gelijk benoemen hoe men kan doneren en wie weet zit er tussen de lezers wel iemand die jou graag een handje helpt.

6. Maak visitekaartjes

Bij netwerken horen visitekaartjes. Nu zul je misschien denken ‘Hoe kunnen visitekaartjes mij helpen bij het inzamelen van geld?’. Als je speciale visitekaartjes maakt waarop jouw naam, de challenge, het goede doel en de link naar je donatiepagina staat, kun je deze makkelijk uitdelen aan mensen die je spreekt. Hierdoor zullen ze je minder snel vergeten en hebben ze de URL naar je donatiepagina ook altijd bij de hand. Dit is zeker handig voor de mensen die je minder goed kent en daardoor niet als contact in je mobiel hebt staan of nog niet volgt op social media.

7. Gebruik de kracht van je netwerk

Je kunt je netwerk vragen om te doneren of om je actie te promoten bij anderen, maar misschien nog wel belangrijker is: gebruik de kracht van je netwerk. Ga na wat de kracht is van de personen die je in je netwerk hebt en op welke manier zij kunnen bedragen aan meer donaties. Heb je bijvoorbeeld een tante die werkt in een supermarkt? Misschien kan zij wel regelen dat je de ingrediënten van de koekjes die je gaat bakken en verkopen gedoneerd krijgt. Ken je iemand die yogatrainingen geeft? Misschien wil diegene wel een keer een extra yogatraining geven, waarbij het inschrijfgeld naar het goede doel gaat. Is een vriend of vriendin extreem creatief? Gebruik deze creativiteit om iets te maken wat je kunt verkopen voor het goede doel.

Wie uit je netwerk kan jou helpen met geld inzamelen?

 

Misschien vind je dit ook interessant

footerStroke