Heroes for Charity B.V.
Heroes for Charity B.V.
Prins Hendrikstraat 32
3361 XP Sliedrecht
+31 (0)85 - 060 24 21 - info@heroesforcharity.nl

 

Zoveel mogelijk geld inzamelen voor het goede doel: houd je aan deze zes basisregels

Geld inzamelen voor het goede doel. Je wilt natuurlijk een mooi bedrag inzamelen, maar hoe pak je dit nu aan? Als je je aan deze zes basisregels houdt, kom je al een heel eind!

1. Begin op tijd

Het ligt misschien wat voor de hand, maar als je zoveel mogelijk geld wilt ophalen is het belangrijk om op tijd te starten met je inzamelingsactie. Op die manier heb je meer tijd om jouw actie te promoten en kun je meerdere losse acties of events bedenken en uitvoeren. Je hebt dan ook tijd om jouw oproep meerdere keren te delen met dezelfde doelgroep. Soms willen mensen wel iets doneren, maar komt het op het moment dat ze jouw berichtje zien even niet zo goed uit en vergeten ze het daarna weer. Als jouw oproep daarna nog een keer voorbij komt, is de kans dat ze het dan alsnog doen groot.

2. Stel jezelf een doel

De ervaring leert dat doelen stellen motiverend werkt. Bepaal voor jezelf wat jouw streefbedrag is; welk bedrag wil jij ophalen aan donaties. Ga voor een bedrag wat wel haalbaar is, maar waarvoor je wel moeite zult moeten doen. Als je doel te makkelijk (of juist veel te moeilijk) haalbaar is, is het niet motiverend om je best te doen en zul je niet het maximale halen uit je geldinzamelingsactie. Eventueel kun je het grote streefbedrag ook weer opdelen in kleinere financiële doelen, bijvoorbeeld per maand, zodat het beter haalbaar lijkt. Het helpt ook om dit streefbedrag naar de potentiële donateurs te communiceren. Als zij weten waar jij voor gaat, zullen ze eerder geneigd zijn een bijdrage te leveren die je nodig hebt om een stap dichterbij je doel te komen of om je doel te behalen.

3. Maak je bereik zo groot mogelijk

‘Wie niet waagt, wie niet wint’ is een bekend spreekwoord. Dit geldt ook voor het promoten van jouw inzamelingsactie. Maak je bereik zo groot mogelijk, want soms komen donaties uit onverwachte hoek. Je familie, beste vrienden of bekenden zijn misschien al snel bereid om iets te doneren, maar als je je bereik vergroot kan het zomaar zijn dat wildvreemden ook willen bijdragen aan het goede doel. Promoten op social media gaat je hierbij helpen, zeker als bekenden jouw oproep ook weer delen met hun volgers. Zo kun je al gauw een grote groep mensen bereiken, ook mensen die jou niet persoonlijk kennen. En wie weet komt er iets uit; elke donatie is er toch weer één. 

4. Benoem het goede doel

Bij Heroes for Charity kun je zelf een goed doel kiezen. Dat is niet voor niets. We gaan er vanuit dat je daardoor een doel kiest waar jij zelf helemaal achter staat en in gelooft en dat dit zal helpen om zoveel mogelijk geld op te willen halen voor dat doel. Vertel aan anderen waarom je voor dit goede doel geld ophaalt. Mensen die geïnteresseerd zijn in je verhaal worden daardoor eerder bereid om jou te steunen. Het helpt ook om uit te leggen wat het goede doel met het opgehaalde geld gaat doen; hoe gaat de bijdrage van de donateurs de wereld een stukje mooier maken.

5. Leg uit wat jij ervoor moet doen

Geef niet alleen aan voor welk goede doel je de uitdaging aangaat, maar benoem ook wat deze uitdaging inhoudt. Benadruk vooral wat er uitdagend aan is voor jou. Bijvoorbeeld de fysieke uitdaging van uren lang een sportieve prestatie leveren, het gebrek aan sanitair, de hitte of juist de kou, het kamperen, of elk ander uitdagend onderdeel van de challenge waar jij hard voor zal moeten werken of misschien een beetje tegenop ziet. Donateurs zullen het nog stoerder vinden als ze horen wat voor uitdaging je precies aangaat.

6. Denk slim na en wees creatief

Naast het benoemen van je inzamelingsactie bij vrienden, familie en bekenden en het promoten op social media, zijn er natuurlijk genoeg andere leuke acties te bedenken waarmee je geld kunt inzamelen. Soms hoeft dit niet eens zo moeilijk te zijn. Lees bijvoorbeeld het artikel ‘Geld inzamelen met doen waar je goed in bent’. En wees creatief, er zijn meer acties te bedenken dan je in eerste instantie denkt. Als je je aanmeldt voor een van de challenges van Heroes for Charity, krijg je natuurlijk veel tips en inspiratie toegestuurd om je hiermee te helpen.

Welke challenge past bij jou?

Bekijk challenges

 

Misschien vind je dit ook interessant

footerStroke