Heroes for Charity B.V.
Heroes for Charity B.V.
Prins Hendrikstraat 32
3361 XP Sliedrecht
+31 (0)85 - 060 24 21 - info@heroesforcharity.nl

 

Geld inzamelen voor een goed doel: organiseer een event

Waar hebben mensen geld voor over? Juist, aanwezig zijn bij een leuk event. Dit kun je dan ook goed inzetten als je geld aan het inzamelen bent voor een goed doel. Organiseer een event en zorg dat je meer geld ophaalt dan dat je uitgeeft voor het event; dit geld gaat naar het goede doel. Hieronder vind je enkele ideeën voor events die zeker in de smaak zullen vallen.

1. Pubquiz

Wat is er nu leuker dan een avondje de strijd aangaan tegen andere teams in een pubquiz? Niet voor niets is de pubquiz razend populair in Nederlandse kroegen. Zet zelf een leuke quiz in elkaar, zorg voor wat lekkere hapjes en drankjes en je hebt geheid een gezellige avond, waarbij er ook nog aardig wat geld op te halen valt voor het goede doel als je de teams inschrijfgeld laat betalen. Je kunt het gewoon bij je thuis doen of je kunt kijken of een lokale kroeg zijn ruimte een avondje af wil staan voor het goede doel.

2. Waar is dat feestje?

Ook feestjes doen het altijd goed. Organiseer daarom een leuk feest voor het goede doel. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een themafeest, een pyjamafeest of een silent disco. Nodig zoveel mogelijk mensen uit en laat ze entree betalen om binnen te komen. Als je zorgt dat je meer geld ophaalt dan dat je uitgeeft, kan dat bedrag naar het goede doel. En misschien kun je nog wel een sponsor vinden voor wat hapjes of drankjes, om de kosten zo laag mogelijk te houden.

3. Benefietavond

Benefietavonden worden vaak ingezet door goede doelen om geld in te zamelen. Het is vaak een avond met een uitgebreid diner, entertainment en een veiling. Zelf kun je een benefietavond natuurlijk zo groot of klein maken als je zelf wilt. Je kunt ook alleen gaan voor een benefietdiner en een lekker 3-gangenmenu klaarmaken voor je gasten. Maar misschien ken je wel iemand die goed kan zingen of een instrument kan bespelen, die de avond van wat entertainment kan voorzien.

4. Proeverij

Weet jij alles van wijn, kaas, bier of een andere lekkernij? Organiseer dan een proeverij, waarbij je de deelnemers verschillende soorten laat proeven en uitleg geeft over wat ze aan het eten of drinken zijn. Als je zelf de expertise niet in huis hebt, kun je natuurlijk ook vragen of iemand anders dit wil doen. Bijvoorbeeld tegen een gereduceerd tarief of misschien wel voor niets, als ze weten dat het voor het goede doel bestemd is.

5. Sportevent

Voor de sportievelingen onder ons is een sportevent altijd een succes. Organiseer bijvoorbeeld een sponsorloop of een spinningmarathon. Deelnemers zetten zich op een sportieve manier in en laten zich sponsoren door anderen voor hun prestatie. De gesponsorde bedragen zijn bestemd voor het goede doel. Maar je kunt ook denken aan een voetbal- of tennistoernooi, waarbij deelnemers inschrijfgeld moeten betalen.

6. Bingo

Bingo! Zowel kinderen als volwassenen kun je blij maken met een potje bingo. Waarschijnlijk omdat je er iets mee kunt winnen; dat vindt toch iedereen leuk? Zorg voor een bingomachine (of gebruik een digitale variant), bingoboekjes en natuurlijk de prijzen. Je kunt proberen om de prijzen gesponsord te krijgen via lokale ondernemers of om zelf prijzen te maken, waardoor je de kosten laag kunt houden. Als je de bingoboekjes verkoopt, kan het geld wat je overhoudt naar het goede doel.

Voor welk goed doel ga jij geld inzamelen?

Kies je goede doel

 

Misschien vind je dit ook interessant

footerStroke