Heroes for Charity B.V.
Heroes for Charity B.V.
Prins Hendrikstraat 32
3361 XP Sliedrecht
+31 (0)85 - 060 24 21 - info@heroesforcharity.nl

 

Geld inzamelen met doen waar je goed in bent

Wat is er makkelijker dan donaties ontvangen voor doen waar je goed in bent?! Als je geld wilt inzamelen voor het goede doel is het handig om te bedenken wat jij kunt, waar anderen voor willen betalen. Dit kan echt van alles zijn. Hieronder vind je vijf ideeën om je aan het denken te zetten. Waar ben jij goed in?

1. Voor de sporters: geef een training

Ben jij goed in een bepaalde sport, van voetbal tot golf of van fitness tot zwemmen? Organiseer een training en vraag mensen om mee te komen doen in ruil voor een donatie voor het goede doel. Natuurlijk hoef je de training niet perse zelf te geven, maar kun je ook jouw eigen hockey- of yogatrainer vragen om een gratis extra training te geven. Zo kan jouw trainer jou en daarmee het goede doel ook gelijk steunen.

2. Verkoop iets wat je zelf kunt maken

Misschien ben je niet zo sportief, maar wel goed met je handen. Jij bent bijvoorbeeld hartstikke goed met de naaimachine, maakt de mooiste kunstwerken of kunt heel goed koken of bakken. Ook die capaciteiten kun je inzetten om geld in te zamelen voor het goede doel. Wees creatief en maak iets wat anderen van je willen kopen. Lekkere koekjes, een mooie armband of schilderij, je kunt er anderen blij mee maken en dus is het geld waard.

3. Organiseer een marathon

Een marathon organiseren; dat klinkt uitdagend, maar dat hoeft het zeker niet te zijn. Ook nu geldt: kijk waar jij goed in bent. Houd je ervan om te dansen? Organiseer dan een dansmarathon, waarbij je, eventueel samen met anderen, 24 uur achter elkaar danst zonder stil te staan. Kun jij goed schaken? Neem het tijdens een schaakmarathon op tegen tegenstander en laat iedereen waarvan jij weet te winnen een donatie doen. En zo is er natuurlijk nog veel meer te bedenken. Een marathon wordt al gauw uitdagend, wat maakt dat donateurs eerder bereid zijn om je te steunen.

4. Geef een cursus of workshop

Weet jij alles van computers, ben je goed in wiskunde of kun jij heel goed bakken? Daar kunnen anderen nog iets van leren. Maar natuurlijk zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen, bedenk dus van welk onderwerp jij alles afweet (of eigenlijk meer weet dan de rest). Misschien kun je wel een bijles geven in ruil voor een donatie, of hebben vrienden en familie er best iets voor over om van jou dat ene lekkere recept te leren koken tijdens een kookworkshop. Maar ook een social media cursus of pianoles behoren tot de mogelijkheden.

5. Laat je sponsoren voor een prestatie

Een andere optie om donaties binnen te halen is om je te laten sponsoren voor een prestatie. Je kunt bijvoorbeeld een donatie vragen voor elk gemaakt doelpunt of elke gewonnen wedstrijd, maar ook voor elke gelopen of gefietste kilometer in de voorbereiding naar je challenge. Een sponsorloop organiseren kan ook veel geld voor het goede doel opleveren.

 

Misschien vind je dit ook interessant

footerStroke