Heroes for Charity B.V.
Heroes for Charity B.V.
Prins Hendrikstraat 32
3361 XP Sliedrecht
+31 (0)85 - 060 24 21 - info@heroesforcharity.nl

 

Geld inzamelen voor het goede doel terwijl je wandelt

Doe jij mee aan een wandelchallenge en wil je zoveel mogelijk geld inzamelen voor het goede doel? Hoe leuk zou het zijn om wat extra donaties binnen te halen terwijl je aan het wandelen of trainen bent voor je challenge. Twee vliegen in één klap!

1. Laat je sponsoren

Een bekende vorm van geld inzamelen is door je te laten sponsoren voor een bepaalde prestatie. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan een bedrag per gelopen kilometer. Maar hier zijn natuurlijk ook heel veel andere varianten op te bedenken. Als je meedoet aan de Year Challenge for Charity wordt een bedrag per kilometer al gauw veel, maar zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan een bedrag per dag dat je het gemiddelde aantal kilometers hebt gehaald. Een bedrag per week of maand kan natuurlijk ook. Op deze manier stimuleer je jezelf ook om meer te gaan wandelen, want dat levert extra veel geld op.

2. Laat mensen meewandelen voor een donatie

Heel veel mensen vinden wandelen leuk en samen wandelen is natuurlijk een stuk gezelliger dan alleen. Vorm daarom een wandelclubje waar mensen zich bij kunnen aansluiten (eenmalig of vaker) in ruil voor een donatie. Jij regelt de route en zij wandelen gezellig mee. Je kunt er een vast bedrag aan hangen, maar je kunt ze ook vrij laten in wat ze doneren. Het levert je in ieder geval een gezellige wandeldag op en extra geld voor je goede doel!

3. Lege flessen ophalen

Als je toch aan het wandelen bent, kun je de kilometers net zo goed inzetten om langs verschillende huizen te lopen, waarbij je lege flessen kunt ophalen. Deze lege flessen kun je inleveren, om zo weer een extra donatiebedrag binnen te halen. Zet een oproepje op social media, laat mensen reageren die lege flessen hebben en plan je route langs de verschillende huizen.

4. Breng iets langs in ruil voor een donatie

Ben jij goed in het bakken van koekjes of maak jij de mooiste armbandjes? Verkoop deze voor het goede doel en breng ze al wandelend langs bij de personen die ze van je gekocht hebben. En zo zijn er natuurlijk nog heel veel anderen dingen te bedenken; ga na waar jij goed in bent en wat je zou kunnen verkopen. Wil je nog meer geld inzamelen voor het goede doel door dingen te doen waar je goed in bent, lees dan eens de blog ‘Geld inzamelen met doen waar je goed in bent’.

5. Daag jezelf uit

Extra uitdaging is voor donateurs vaak een reden om wat te geven of om meer te geven dat ze vooraf van plan waren. Daag jezelf daarom uit en vraag de mensen om je heen om je te steunen door te doneren. Maak bijvoorbeeld een extra lange wandeling, een afstand die je nog nooit eerder gewandeld hebt. Of push jezelf om een bepaalde afstand in een bepaalde tijd af te leggen. Bedenk iets wat voor jou uitdagend is en promoot deze actie onder potentiële donateurs.

Doe jij nog niet mee aan een wandelchallenge, maar wil je je inzetten voor een goed doel en houd je van wandelen? Kijk dan eens of een van de challenges van Heroes for Charity iets voor jou is.

Bekijk challenges

 

Misschien vind je dit ook interessant

footerStroke