Heroes for Charity B.V.
Heroes for Charity B.V.
Prins Hendrikstraat 32
3361 XP Sliedrecht
+31 (0)85 - 060 24 21 - info@heroesforcharity.nl

 

Programma Saigon to Angkor Wat Ride for Charity

Programma van dag tot dag - Durf jij deze fietstocht door Vietnam en Cambodja aan?

Durf jij het aan?

Na 7 lange en warme dagen op de fiets, heb je al bijna 450 kilometer in de benen. Maar vandaag is het dan eindelijk zover; je stapt nog één keer op de fiets voor de laatste rit.  En niet zomaar een, want al gauw doemt de beroemde tempel Angkor Wat voor je op. Een magisch moment. Je hebt het gehaald!

Tijdens de Saigon to Angkor Wat Ride start je in Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon, en eindig je bij Angkor Wat. Je begint in Vietnam, waar je door de Mekongdelta fietst. Je geniet van de prachtige natuur en de riviertjes, welke afgewisseld worden met mooie pagodes. Je steekt de grens over met Cambodja, waar je over onverharde wegen fietst en het Tonlé Sap-meer bezoekt, om uit te komen bij het beroemde Unesco Werelderfgoed Ankor.

 

Programma van dag tot dag
Saigon to Angkor Wat Ride for Charity

Dag 1 – Aankomst in Vietnam

Het lange wachten zit erop: het avontuur gaat beginnen! Je vliegt naar Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon, in Vietnam. Houd er rekening mee dat je vlucht mogelijk de dag ervoor al vertrekt. Op het vliegveld wacht een chauffeur de groep op om je naar het hotel te brengen.

Dag 2

Na een goede eerste nacht in Vietnam en een lekker ontbijt, is het tijd voor de briefing en om de fietsen uit te proberen, zodat je zeker weet dat je de juiste maat hebt. Daarna wordt je naar Ben Dinh gereden. Hier breng je een bezoek aan de Củ Chi Tunnels, een van de indrukwekkendste bezienswaardigheden van het zuiden van Vietnam. De rest van de dag heb je vrij en kun je nog even de toerist uithangen in Ho Chi Minh City. 

Inbegrepen maaltijden deze dag: Ontbijt

 • Programma van dag tot dag - Dag 2
 • Programma van dag tot dag - Dag 2

Dag 3 – Van Ho Chi Minh City naar Trà Vinh (48 km)

Vandaag stap je voor het eerst op de fiets. Niet direct vanuit het drukke Ho Chi Minh City,  de bus brengt je naar My Tho om de Vinh Trang pagode te bekijken. Vanaf hier ga je met de ferry de Tien-rivier over, waarna het fietsen begint in het hart van de Mekongdelta. De route neemt je mee door smalle wegen, langs plantages, suikerrietvelden en door het groene landschap van de delta. De laatste ferry van de dag brengt je over de Cochien-rivier, waarna je aankomt in Trà Vinh, de plek waar je zult overnachten en bij kunt komen van alle eerste indrukken.

Inbegrepen maaltijden deze dag: Ontbijt, lunch en diner

 • Programma van dag tot dag - Dag 3
 • Programma van dag tot dag - Dag 3

Dag 4 – Van Trà Vinh naar Can Tho (90 km)

Vandaag stap je na het ontbijt weer op de fiets, richting de stad Cau Kè. Onderweg kom je mooie boeddhistische tempels tegen. Na de lunch fiets je verder langs smalle landweggetjes, over lastige paden, door kleine boomgaarden, langs de rivier met pittoreske deltawoningen en over ontelbare houten bruggetjes. Af en toe neem je met je fiets een lokale sampan om over smalle kanalen heen te gaan. Voor de bredere takken van de Mekong-rivier aan het eind van de dag pak je de ferry. Na een paar laatste kilometers op de fiets eindig je de dag in Can Tho.

Inbegrepen maaltijden deze dag: Ontbijt, lunch en diner

 • Programma van dag tot dag - Dag 4
 • Programma van dag tot dag - Dag 4

Dag 5 – Van Can Tho naar Long Xuyen (75 km)

Na een heel vroeg ontbijt, maak je een boottocht naar de beroemde drijvende markt van Cairang. Daarna fiets je over onverharde wegen naar Phong dien. De route slingert langs de oevers van de rivier, waar van alles gebeurt en dus ook heel veel te zien is. Er wordt geluncht in een plaatselijk café om Vietnamese noodle soep te proeven. ’s Middags fiets je verder langs een klein weggetje dat leidt naar Long Xuyen. De rit eindigt op een drukkere weg die naar het hotel leidt.

Inbegrepen maaltijden deze dag: Ontbijt, lunch en diner

 • Programma van dag tot dag - Dag 5
 • Programma van dag tot dag - Dag 5

Dag 6 – Van Long Xuyen naar Chau Doc (95 km)

Het landschap dat je vandaag tegenkomt is totaal anders dan de andere dagen. Na een korte rit met de bus naar buiten de stad, stap je op de fiets richting Tri Ton. Het landschap wordt heuvelachtiger naarmate je dichter bij Chau Doc in de buurt komt. Onderweg fiets je naar de Killing Fields van Vietnam, waar de beenderen van de in 1978 ruim 3.000 door de Rode Khmer vermoorde dorpelingen liggen opgestapeld. Een zeer indrukwekkende locatie. Afhankelijk van de omstandigheden bepaalt de gids de route naar Chau Doc, de eindbestemming van vandaag. Degenen die nog energie over hebben, kunnen de Sam Mountain beklimmen voor de zonsondergang.

Inbegrepen maaltijden deze dag: Ontbijt, lunch en diner

 • Programma van dag tot dag - Dag 6
 • Programma van dag tot dag - Dag 6

Dag 7 – Van Chau Doc naar Phnom Penh (70 km)

Vandaag vertrek je vroeg richting de grens met Cambodja. Daar maak je kennis met de Cambodjaanse gidsen die de tocht vanaf hier overnemen. Als alles bij de grens geregeld is, fiets je verder door de prachtige Cambodjaanse landschappen. Vanaf het kleine stadje Takeo ga je met de bus verder richting Phnom Penh en kun je je benen even laten rusten. Je stopt onderweg om de Killing Fields van Cambodja en het Tuol Sleng-museum te bezoeken. Dit museum is een oude school die werd omgebouwd tot gevangenis, waar duizenden gevangen werden ondervraagd, gemarteld en vermoord. Je overnacht in een hotel in Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja.

Inbegrepen maaltijden deze dag: Ontbijt, lunch en diner

 • Programma van dag tot dag - Dag 7
 • Programma van dag tot dag - Dag 7

Dag 8 – Van Phnom Penh naar Siem Reap (20 km)

Omdat bepaalde delen van Cambodja lastig te fietsen zijn, rijd je vandaag de meeste kilometers met de bus. Mooi moment om de benen, die er toch al aardig wat kilometer op hebben zitten, wat rust te geven. Je stopt onderweg voor een lekkere lunch op een mooie plek. Het laatste stuk fiets je over onverharde paden. Je overnacht je in een lekker hotel in het toeristische Siem Reap.   

Inbegrepen maaltijden deze dag: Ontbijt, lunch en diner

 • Programma van dag tot dag - Dag 8
 • Programma van dag tot dag - Dag 8

Dag 9 – Rondom Siem Reap (35 km)

Vanaf het hotel fiets je naar het Tonlé Sap-meer, het grootste zoetwatermeer van Zuid-Oost-Azië. Hier pak je een bootje die je een rondleiding geeft op het drijvende dorp. Daarna fiets je terug naar Siem Reap, waar je overnacht in hetzelfde hotel als de nacht ervoor. 

Inbegrepen maaltijden deze dag: Ontbijt, lunch en diner

 • Programma van dag tot dag - Dag 9
 • Programma van dag tot dag - Dag 9

Dag 10 – Van Siem Reap naar Angkor Wat (30 km)

Vandaag is het zover: de laatste kilometers op de fiets. Je rijdt naar het beroemde Unesco Werelderfgoed Angkor. Je rijdt langs verschillende tempels, zoals de Ta Prohm, die begroeid is met bomen en de Bayon, de ruïne met gigantische gebeeldhouwde gezichten. De rit eindigt bij Angkor Wat, de meest indrukwekkende en best bewaarde tempel van het complex. Een prachtige plek om deze challenge te eindigen, na meer dan 500 kilometer fietsen door twee landen.

Inbegrepen maaltijden deze dag: Ontbijt, lunch en diner

 • Programma van dag tot dag - Dag 10
 • Programma van dag tot dag - Dag 10

Dag 11 – Terug naar Nederland

De spullen worden gepakt en je wordt opgehaald en naar het vliegveld gebracht. Houd er rekening mee dat je, afhankelijk van de vluchttijd, mogelijk pas de volgende dag aankomt in Nederland.

Inbegrepen maaltijden deze dag: Ontbijt

 

* Het programma van dag tot dag kan afwijken als de gidsen daartoe besluiten. Bijvoorbeeld omdat dit beter is voor de groep, vanwege het weer, de snelheid van de groep of de veiligheid, of door onvoorziene omstandigheden.

 

Meer weten
over deze challenge

 
Programma van dag tot dag - De challenge

De challenge

Wat kun je verwachten

 
Programma van dag tot dag - Praktische informatie

Praktische informatie

Over de challenge, veiligheid en Vietnam en Cambodja

 
Programma van dag tot dag - Aanmeldopties

Interesse?

Bekijk de aanmeldopties, data en prijzen

footerStroke