Heroes for Charity B.V.
Heroes for Charity B.V.
Prins Hendrikstraat 32
3361 XP Sliedrecht
+31 (0)85 - 060 24 21 - info@heroesforcharity.nl

 

Saigon to Angkor Wat Ride for Charity

Dag 1 – Aankomst in Vietnam

Het lange wachten zit erop: het avontuur gaat beginnen! Je vliegt naar Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon, in Vietnam. Houd er rekening mee dat je vlucht waarschijnlijk al de dag ervoor vertrekt. Op het vliegveld wacht een chauffeur de groep op om je naar het hotel te brengen. Je krijgt een briefing en de fietsen worden uitgeprobeerd, zodat je zeker weet dat hij de juiste maat heeft. Daarna wacht er een heerlijk diner op je in het hotel.

Inbegrepen maaltijden deze dag: Diner

Dag 2 – Van Ho Chi Minh City naar Trà Vinh (48 km)

Na een goede eerste nacht in Vietnam en een lekker ontbijt, begin je de dag rustig en kun je nog even de toerist uithangen. Je wordt naar Ben Dinh gereden. Hier breng je een bezoek aan de Củ Chi Tunnels, een van de indrukwekkendste bezienswaardigheden van het zuiden van Vietnam. Vervolgens brengt de bus je naar My Tho om de Vinh Trang pagode te bekijken. Vanaf hier ga je met de ferry de Tien-rivier over, waarna het fietsen begint in het hart van de Mekongdelta. De route neemt je mee door smalle wegen, langs plantages, suikerrietvelden en door het groene landschap van de delta. De laatste ferry van de dag brengt je over de Cochien-rivier, waarna je aankomt in Trà Vinh, de plek waar je zult overnachten en bij kunt komen van alle eerste indrukken.

Inbegrepen maaltijden deze dag: Ontbijt, lunch en diner

  • Programma van dag tot dag - Dag 2

Dag 3 – Van Trà Vinh naar Can Tho (90 km)

Vandaag stap je na het ontbijt weer op de fiets, richting de stad Cau Kè. Onderweg kom je mooie boeddhistische tempels tegen. Na de lunch fiets je verder langs smalle landweggetjes, over lastige paden, door kleine boomgaarden, langs de rivier met pittoreske deltawoningen en over ontelbare houten bruggetjes. Af en toe neem je met je fiets een lokale sampan om over smalle kanalen heen te gaan. Voor de bredere takken van de Mekong-rivier aan het eind van de dag pak je de ferry. Na een paar laatste kilometers op de fiets eindig je de dag in Can Tho.

Inbegrepen maaltijden deze dag: Ontbijt, lunch en diner

  • Programma van dag tot dag - Dag 3

Dag 4 – Van Can Tho naar Long Xuyen (75 km)

Na een heel vroeg ontbijt, maak je een boottocht naar de beroemde drijvende markt van Cairang. Daarna fiets je over onverharde wegen naar Phong dien. De route slingert langs de oevers van de rivier, waar van alles gebeurt en dus ook heel veel te zien is. Er wordt geluncht in een plaatselijk café om Vietnamese noodle soep te proeven. ’s Middags fiets je verder langs een klein weggetje dat leidt naar Long Xuyen. De rit eindigt op een drukkere weg die naar het hotel leidt.

Inbegrepen maaltijden deze dag: Ontbijt, lunch en diner

  • Programma van dag tot dag - Dag 4

Dag 5 – Van Long Xuyen naar Chau Doc (95 km)

Het landschap dat je vandaag tegenkomt is totaal anders dan de andere dagen. Na een korte rit met de bus naar buiten de stad, stap je op de fiets richting Tri Ton. Het landschap wordt heuvelachtiger naarmate je dichter bij Chau Doc in de buurt komt. Onderweg fiets je naar de Killing Fields van Vietnam, waar de beenderen van de in 1978 ruim 3.000 door de Rode Khmer vermoorde dorpelingen liggen opgestapeld. Een zeer indrukwekkende locatie. Afhankelijk van de omstandigheden bepaalt de gids de route naar Chau Doc, de eindbestemming van vandaag. Degenen die nog energie over hebben, kunnen de Sam Mountain beklimmen voor de zonsondergang.

Inbegrepen maaltijden deze dag: Ontbijt, lunch en diner

  • Programma van dag tot dag - Dag 5

Dag 6 – Van Chau Doc naar Phnom Penh (70 km)

Vandaag vertrek je vroeg richting het noorden. Na ongeveer 20 km bereik je de grens met Cambodja en maak je kennis met de Cambodjaanse gidsen die de tocht vanaf hier overnemen. Als alles bij de grens geregeld is, fiets je verder door de prachtige Cambodjaanse landschappen. Vanaf het kleine stadje Takeo ga je met de bus verder richting Phnom Penh en kun je je benen even laten rusten. Je stopt onderweg om de Killing Fields van Cambodja en het Tuol Sleng-museum te bezoeken. Dit museum is een oude school die werd omgebouwd tot gevangenis, waar duizenden gevangen werden ondervraagd, gemarteld en vermoord. Je overnacht in een hotel in Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja.

Inbegrepen maaltijden deze dag: Ontbijt, lunch en diner

  • Programma van dag tot dag - Dag 6

Dag 7 – Van Phnom Penh naar Kampong Chhnang (90 km)

Na het ontbijt pak je de fiets en kom je langs Udong, de voormalige hoofdstad van Cambodja, en bewonder je een stoepa (boeddhistisch bouwwerk) van de koning die hoog op de heuvel staat. Na een stukje over de verharde weg, ga je vervolgens off-road en fiets je door het platteland en dorpjes. Daarna pak je de bamboetrein, een unieke lokale manier van vervoer. Uiteindelijk vervolg je de weg op de fiets naar Kampong Chhnang, waar het diner op je wacht.

Inbegrepen maaltijden deze dag: Ontbijt, lunch en diner

  • Programma van dag tot dag - Dag 7

Dag 8 – Van Kampong Chhnang naar Siem Reap (35 km)

In de ochtend staat een prachtige boottocht op het programma, om het Tonlé Sap-meer over te steken. Dit is het grootste zoetwatermeer van Zuid-Oost-Azië. Een ochtend zonder fietsen, maar prachtige uitzichten, zoals op het drijvende dorp Chong Khneas. Bij aankomst in Siem Reap fiets je naar het hotel over kleine wegen, landelijke paden en door dorpen aan de rand van Siem Reap. Je overnacht hier in een hotel.

Inbegrepen maaltijden deze dag: Ontbijt, lunch en diner

  • Programma van dag tot dag - Dag 8

Dag 9 – Van Siem Reap naar Angkor Wat (30 km)

Vandaag is het zover: de laatste kilometers op de fiets. Je rijdt naar het beroemde Unesco Werelderfgoed Angkor. Je rijdt langs verschillende tempels, zoals de Ta Prohm, die begroeid is met bomen en de Bayon, de ruïne met gigantische gebeeldhouwde gezichten. De rit eindigt bij Angkor Wat, de meest indrukwekkende en best bewaarde tempel van het complex. Een prachtige plek om deze challenge te eindigen, na meer dan 500 kilometer fietsen door twee landen.

Inbegrepen maaltijden deze dag: Ontbijt, lunch en diner

  • Programma van dag tot dag - Dag 9

Dag 10 – Terug naar Nederland

De spullen worden gepakt en je wordt opgehaald en naar het vliegveld gebracht. Houd er rekening mee dat je, afhankelijk van de vluchttijd, mogelijk pas de volgende dag aankomt in Nederland.

Inbegrepen maaltijden deze dag: Ontbijt

 

* Het programma van dag tot dag kan afwijken als de gidsen daartoe besluiten. Bijvoorbeeld omdat dit beter is voor de groep vanwege het weer of de snelheid van de groep.

 

footerStroke