Heroes for Charity B.V.
Heroes for Charity B.V.
Prins Hendrikstraat 32
3361 XP Sliedrecht
+31 (0)85 - 060 24 21 - info@heroesforcharity.nl

 

Voor Edukans naar de top van de Kilimanjaro

Challengeleider Simone heeft al vaker op de top gestaan, maar toch blijft het altijd weer de vraag of het deze keer ook zal lukken. “Geen enkele tocht naar boven is hetzelfde, maar wat je wel weet: het wordt hoe dan ook een geweldig avontuur.” Benieuwd hoe zij dit avontuur dit keer heeft beleefd en of ze het gehaald heeft?

Voorbereiden op het beklimmen van de Kilimanjaro

De hoogste berg van Afrika beklimmen, een van de Seven Summits, is natuurlijk niet niks. Het is daarom belangrijk om jezelf goed voor te bereiden. Heroes for Charity helpt je hierbij. Simone legt uit: “We beginnen altijd met een informatiebijeenkomst, waarin we alles met betrekking tot de challenge doornemen. We nemen de paklijst door, zodat je precies weet wat je mee moet nemen en je kunt al je vragen stellen. Ook staan er een aantal trainingsdagen op de planning. Tijdens deze wandelingen kun je de groep alvast beter leren kennen en kom je erachter of je al voldoende getraind bent.”

Geld inzamelen voor Edukans

Simone besloot om de uitdaging dit keer aan te gaan voor Edukans. “Ik heb zelf in verschillende Afrikaanse landen gezien welke kansen er nog zijn op het gebied van onderwijs en geloof erin dat beter onderwijs echt het verschil kan maken.” Bij Heroes for Charity beslis je zelf voor welk goed doel je de uitdaging aangaat, zo kies je iets waar jij volledig achterstaat. Simone: “Iedereen heeft een reden waarom hij of zij voor dat goede doel gekozen heeft. Dat levert vaak mooie gesprekken op.” Geld inzamelen kan natuurlijk op veel verschillende manieren. Je krijgt vanuit Heroes for Charity tips en inspiratie toegestuurd. Via je eigen Heroes-pagina kan iedereen eenvoudig een donatie achterlaten. “Elke euro is meegenomen voor het door jou gekozen goede doel en vaak zijn de eerste donaties zo binnen door de steun van familie en vrienden. Het is vaak makkelijker dan je zelf denkt.”

Elke keer weer een bijzonder avontuur

En dan is het ineens zover: het avontuur gaat beginnen. “Wat ik denk ik het meest speciaal vind aan het beklimmen van de Kilimanjaro is het landschap dat je iedere dag ziet veranderen. Je begint in het regenwoud, ziet de begroeiing steeds lager worden, tot er alleen nog maar stenen zijn en je boven op de top de sneeuw ziet liggen. De route is echt prachtig!” Voor Simone als challengeleider is het natuurlijk ook erg mooi om te zien hoe de andere Heroes het doen. “Het is bijzonder om te zien hoe snel je een band krijgt met elkaar. Je maakt heel wat met elkaar mee, praat veel met elkaar en de groep steunt elkaar als iemand het even zwaar heeft.”

Professionele Kilimanjaro-crew

Tijdens de tocht gaat niet alleen de challengeleider zelf mee, maar word je ook heel goed begeleid en verzorgd door de Kilimanjaro-crew. “De topprioriteit van de gidsen is dat jij veilig naar boven komt. Zij weten de route, bepalen de snelheid en helpen je waar nodig. Maar de crew bestaat uit veel meer personen, die allemaal nodig zijn om de top te halen”, legt Simone uit. Zo bereidt de kok heerlijke en voedzame maaltijden, zorgt de camping master dat de tenten klaarstaan als je aankomt bij het kamp en dragen de porters een deel van je bagage, de tenten, het eten en de overige spullen naar boven.

Summit Day: de toppoging

Op dag zes is het dan zover: de toppoging. Na een zeer koude nacht met weinig slaap begon de groep om 5.00 uur aan de lange tocht naar de top. “We begonnen in het donker, dus het was goed uitkijken en langzaam omhoog over de gladde en steile route. Gelukkig konden we vrij snel genieten van een prachtige zonsopkomst.” Door de lage luchtdruk, de kou en lange route was het zeker de zwaarste dag, maar met het einddoel zo dichtbij is opgeven natuurlijk geen optie. En met resultaat, want na zo’n zeven uur klimmen kwam het bord op de Uhuru Peak in zicht. “Dat moment is geweldig, we did it!”

Ben jij de volgende op de top?

Lees meer over de Kilimanjaro Climb for Charity

Kom in contact met Simone

Vraag het informatiemagazine aan

Voor Edukans naar de top van de Kilimanjaro - De Kilimanjaro op voor Edukans
Voor Edukans naar de top van de Kilimanjaro - De Kilimanjaro op voor Edukans
footerStroke