Heroes for Charity B.V.
Heroes for Charity B.V.
Prins Hendrikstraat 32
3361 XP Sliedrecht
+31 (0)85 - 060 24 21 - info@heroesforcharity.nl

 

100.000 stappen in 24 uur voor Stichting Ambulance Wens

Angela en Nathan willen in 2023 meer gaan wandelen en zoeken een stok achter de deur. Dan komen ze de Year Challenge for Charity tegen, waarbij het doel is om 2023 kilometer te wandelen in 2023. Ze gaan de uitdaging aan voor Stichting Ambulance Wens. Ze laten het hier niet bij, want ze besluiten de uitdaging te vergroten door in 24 uur 100.000 stappen te gaan zetten.

100.000 stappen in 24 uur

Als Nathan met het idee komt om 100.000 stappen te gaan zetten in 24 uur, om zo nog meer geld op te halen voor het goede doel, zegt Angela niet direct ‘ja’. Angela: “Nathan moest mij nog wel even overtuigen, maar eenmaal aan het idee gewend, was ik ook enthousiast.” Vanaf dat moment beginnen de voorbereidingen. Zo wordt de route uitgestippeld; het plan is om te beginnen in Bilthoven, bij een dependance van Stichting Ambulance Wens, en om te eindigen in Rotterdam, waar het hoofdkantoor staat. Een route van bijna 75 kilometer. Ook wordt er hard getraind. “We zijn onze rondjes steeds groter gaan lopen, eerst 20 kilometer en daarna een paar keer 40 kilometer. Ook de nachtwandelingen waren belangrijk, want ’s nachts loop je echt anders dan overdag. Dus ook ’s nachts hebben we een keer 40 kilometer gelopen ter voorbereiding.”

Goede voorbereiding

Met alleen een route bedenken en trainen ben je er nog niet. “We hebben de route van Google Maps gelopen met Streetview, voor een deel vooraf al gelopen en de hele route gereden met de auto, zodat we de route van te voren al goed kende. Ook hadden we de route op kaartjes mee, voor het geval Google Maps ons op de dag zelf in de steek zou laten.” Maar ook werd er nagedacht over de juiste uitrusting en het eten en drinken voor onderweg. En ook aan supporters en mensen die mee wilden wandelen werd gedacht: “We maakten gebruik van de Life360 app, waarmee iedereen ons live kon volgen en precies wist waar op de route we waren.”

Geld inzamelen voor Stichting Ambulance Wens

Natuurlijk doen Angela en Nathan dit niet zomaar; het doel was om met deze extra uitdaging nog meer geld in te zamelen voor Stichting Ambulance Wens. Hun motivatie voor dit goede doel: “Ze vervullen elke dag mooie, laatste, wensen voor zowel jong als oud. Het is een kleine organisatie, die kleine donaties ook zeer op prijs stelt en er iets heel goeds mee doet.“ En ook dit onderdeel van de challenge wordt zorgvuldig aangepakt. Ze laten aan iedereen weten dat ze lopen voor het goede doel, delen tijdens het wandelen visitekaartjes uit en verkopen zelfgemaakte jam. “Mario, de ambulancebeer van de stichting, zit standaard in onze rugzak als mascotte. Hij heeft een QR-code en maakt op die manier reclame tijdens het wandelen. Ook hebben we een kwartaal lang bij een Jumbo op de emballageautomaat gestaan als donatie-optie.”

Uitdaging gehaald!

Op 19 oktober 2023 is het dan zover: om 0.00 uur starten Angela en Nathan aan hun grote uitdaging. Ze hebben het zeker niet altijd makkelijk. “Het lopen ging echt met ups-and-downs. Het heeft ons echt geholpen dat er mensen stukken met ons hebben meegelopen. Zonder hun was de uitdaging een stuk groter geweest.” Opgeven is geen optie en om 18.15 uur komen ze aan bij het hoofdkantoor van Stichting Ambulance Wens. Een geweldige prestatie! Angela en Nathan kijken terug op een mooie ervaring en als je hen vraagt om deze uitdaging in één woord te beschrijven is dit ‘Prachtig!’ voor Nathan en ‘Enorm’ voor Angela, waar ze aan toevoegt: “in afstand, uitdaging, ervaring, training, donaties, hoogtepunten, dieptepunten en aankomst.” Trots op deze twee echte Heroes!

Wil jij, net als Angela en Nathan, meedoen aan de Year Challenge for Charity en misschien jezelf ook wel extra uitdagen met een stappenchallenge?

Year Challenge for Charity

100.000 stappen in 24 uur voor Stichting Ambulance Wens - 100.000 stappen in 24 uur
100.000 stappen in 24 uur voor Stichting Ambulance Wens - 100.000 stappen in 24 uur
footerStroke